Naționala de handbal feminin a României se pregătește de dubla cu Croația, pentru CE 2024! Meciurile sunt pe PRO ARENA și VOYO

Croatia campionatul european de handbal Echipa Nationala de Handbal Handbal feminin Romania Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Februarie 2024, 15:04
Data actualizarii: Sambata 24 Februarie 2024, 15:06

Naţionala de handbal feminin a României are programată sâmbătă, la Bistriţa, reunirea în vederea disputării meciului cu Croaţia, al treilea din preliminariile CE 2024. 

Este prima acţiune a reprezentativei fără căpitanul Cristina Neagu, retrasă din activitate la finalul lui 2023, dar şi a pivotului Crina Pintea.

Tricolorele conduc grupa unu din preliminarii, după victoriile cu Bosnia (49-18) şi Grecia (32-20), iar miercuri vor disputa, la Bistriţa, a treia partidă, cu Croaţia, de la ora 17.30, în direct pe PRO ARENA și VOYO. Returul va avea loc la Koprivnica, în 3 martie, în direct pe PRO ARENA și VOYO.

"Suntem extrem de motivate pentru această dublă împotrivă Croaţiei, iar obiectivul nostru principal este să ne calificăm la CE şi nu oricum, ci cu victorii în toate aceste meciuri.

Ţinând cont de faptul că echipa Croaţiei este cea care ne poate pune cel mai mult în dificultate din această grupă, cred că vom avea nevoie să lucrăm exemplar la faza de apărare şi cred că de aici, atacul va funcţiona cu siguranţă cu o energie pozitivă şi cu ocazii favorabile de a înscrie goluri", a declarat Daciana Hosu, înaintea reunirii de la Bistriţa.

Din lotul României nu mai fac parte Cristina Neagu şi Crina Pintea, ambele anunţând, după CM 2023, că îşi încheie cariera la prima reprezentativă. 

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia. Primele două clasate în grupele preliminare se califică la turneul final.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!