Cristina Neagu, numita CEA MAI BUNA handbalista a lumii in 2016! CSM Bucuresti, cele mai multe nominalizari
11 2017 19:10

Cristina Neagu, numita CEA MAI BUNA handbalista a lumii in 2016! CSM Bucuresti, cele mai multe nominalizari

Cristina Neagu a fost votata cea mai buna handbalista a lumii in anul 2016 in ancheta realizata de portalul de profil Handball Planet.

Toata Romania vede Romania! Marti, 27 martie, ora 21.30 Romania - Suedia in direct la Pro TV!

Toata Romania vede Romania! Sambata, 24 martie la ora 20.00, Israel - Romania in direct la Pro TV!

Neagu (ZRK Buducnost Podgorica) a ocupat primul loc cu 64 de puncte in ancheta realizata cu participarea unor jurnalisti specializati pe handbal din 19 tari. Neagu a cucerit titlul si in 2015.

Ea a fost urmata in clasament de doua jucatoare norvegiene, Heidi Loke (Gyor), 62 puncte, si Nora Mork (Gyor), 61 puncte.

Norvegianca Heidi Loke a castigat titlul de cea mai buna jucatoare din lume in 2011, 2012 si 2014, iar in 2012 a fost votata unguroaica Zsuzsanna Tomori.

In ancheta realizata de Handball Planet pe posturi au mai fost nominalizate Oana Manea (CSM Bucuresti) si sase jucatoare straine care evolueaza la CSM Bucuresti, campioana Europei.

Neagu a fost, evident, cel mai bun inter stanga, cu 64 puncte, devansandu-le pe olandeza Estavana Polman (Team Esbjerg), 21 puncte, si pe croata Andrea Penezic (ZRK Vardar Skopje), 13 puncte.

Cea mai buna extrema stanga a fost votata Camilla Herrem (ZRK Vardar Skopje/Norvegia), cu 43 puncte, urmata de rusoaica Polina Kuznetova (Kuban Krasnodar), 22 puncte, si muntenegreanca Majda Mehmedovic (CSM Bucuresti), 18 puncte.

Cel mai bun centru a fost desemnata suedeza Isabelle Gullden, de la CSM Bucuresti, cu 43 puncte, unul mai mult ca olandeza Nycke Groot (Gyori AUDI ETO KC), locul al treilea fiind ocupat de rusoaica Daria Dmitrieva (Lada Togliatti), 20 puncte.

Norvegianca Nora Mork a fost aleasa cel mai bun inter dreapta, cu 61 puncte, urmata de Alexandra Lacrabere (ZRK Vardar Skopje/Franta), 29 puncte, si Katarina Bulatovic (ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru), 21 puncte.

Cea mai buna extrema dreapta este rusoaica Ana Viahireva (Rostov pe Don), 46 puncte, care le-a devansat pe Carmen Martin (CSM Bucuresti/Spania), 36 puncte, si pe suedeza Nathalie Hagman (Nykobing Falster), 21 puncte.

Heidi Loke a ocupat primul loc la pivoti, cu 62 puncte, urmata de olandeza Yvette Broch (Gyori AUDI ETO KC), 21 puncte, si de Oana Manea (CSM Bucuresti), 20 puncte.

Cel mai bun portar a fost desemnat Kari Grimsbo (Gyori AUDI ETO KC/Norvegia), cu 52 puncte, urmata de Amandine Leynaud (ZRK Vardar Skopje/Franta), 19 puncte, si de croata Jelena Grubisic (CSM Bucuresti), 14 puncte.

Titlul de cea mai buna aparatoare a revenit braziliencei Eduarda Amorim (Gyori AUDI ETO KC), cu 47 puncte, urmata de Beatrice Edwige (Metz Handball/Franta), 19 puncte, si de suedeza Linea Torstensson (CSM Bucuresti), 9 puncte.

Punctajele au rezultat in urma voturilor acordate de fani pe site-ul Handball-Planet.com, cumulate cu cele ale jurnalistilor. in clasamentul final, optiunile fanilor au fost convertite in puncte, 10, 7, 4, respectiv 1, iar cele ale jurnalistilor au fost 5, 3, 2, respectiv 1.

CSM Bucuresti a avut cele mai multe nominalizari, 7, urmata de Gyor (6), ZRK Vardar (5), ZRK Buducnost (3) etc.

Franta a dat cele mai multe propuneri (6), urmata de Norvegia (4), Rusia (4), Muntenegru, Olanda, Suedia (cate 3), Germania, Romania (2), Serbia, Croatia, Brazilia, Ungaria si Spania (1).2 comentarii
  • 11 2017
    e mork, gullden si neagu.. asta ar fi dream team-ul pe care as fi vrut sa il vad la csm... ar fi rupt tot.....
  • 11 2017
    tre Bravo! numai stiri cu Fc Start dati. Cuie voua si suporterilor Staristi!...
BRAT