GLORY

Romanii sunt printre cei mai buni luptatori din lume! Daniel Ghita, BIG Benny si fratii Stoica sunt in top! Vezi ce locuri ocupa

Andrei si Bogdan Stoica se bat in direct la Sport.ro pe 23 mai, in gala Superkombat de la Bucuresti

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Mai 2015, 18:15
Data actualizarii: Miercuri 13 Mai 2015, 18:45

Romania este in topul mondial in kickboxingul profesionist. Patru romani sunt in primele 10 pozitii la categoriile lor, Romania fiind printre tarile cu cei mai multi luptatori in top 10 la fiecare categorie.

Topurile sunt dominate de USA, cu 8 luptatori, insa americanii nu au niciun luptator in TOP 3 la fiecare categorie, primii in topuri fiind Joe Schilling, la MW si Brian Collette, la LHW, ambii pe locul 3 challenger (locul 4 la general). Americanii sunt urmati de brazilieni si olandezi, cu cate 6 luptatori, si de canadieni, cu 5 luptatori, pe locul 5 venind Romania, cu 4 luptatori in top 10, din care 2 in primii 3.

Cei mai bine clasati sunt Daniel Ghita si Benjamin Adegbuyi. Cei doi sunt pe locurile 2 si 3 la categoria HW, in urma campionului Rico Verhoeven, lucru in premiera pentru Romania, si se bat pentru suprematia categoriei HW. De altfel, olandezul se va lupta cu Big Benny, dupa ce l-a batut de 2 ori pe Daniel Ghita pana acum.  Daca va invinge, Benny va trece pe primul loc in clasament.

Andrei Stoica si Bogdan Stoica sunt si ei in top 10 la categoriile lor de greutate. Andrei este pe locul 6, el fiind si campionul mondial Superkombat, in cea mai grea divizie din GLORY, acolo unde campion este Gokhan Saki si unde se mai bat Danyol Ilunga, Saulo Cavalari sau Nathan Corbett.

Bogdan Stoica este pe locul 10 in clasamentul categoriei mijlocii in GLORY, dupa ce a pierdut 4 meciuri la rand in 2013 si 2014. Bogdan a revenit insa in finalul lui 2014 si in 2015, si a reusit 2 victorii la rand prin KO.

Fratii Stoica vor lupta la gala Superkombat de la Bucuresti, de pe 23 mai. Cei doi sunt main event-urile galei ce va avea loc la Sala Polivalenta si care are ca scop strangerea de bani in scopuri caritabile. Gala va fi transmisa in direct pe Sport.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!