Dragulescu, singurul gimnast din lotul Romaniei calificat in finalele la sol si sarituri. Nistor s-a accidentat urat in prima zi
Live Blog
Europenele de gimnastica de la Cluj

Dragulescu, singurul gimnast din lotul Romaniei calificat in finalele la sol si sarituri. Nistor s-a accidentat urat in prima zi

Autor: Sport.ro
Miercuri 19 Aprilie 2017, 20:51

Urmareste aici Europenele de gimnastica de la Cluj!

21:35 19 Apr
Marian Dragulescu, singurul roman calificat in finale la Campionatele Europene de gimnastica de la Cluj
 
Gimnastul Marian Dragulescu este singurul din delegatia masculina a Romaniei calificat in finale la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca, el urmand a evolua, sambata si duminica, la sol si sarituri.

Notele obtinute, miercuri, de gimnastii romani in calificari
 
Bara fixa – Vlad Cotuna 11.000; sol – Vlad Cotuna 12.000, Cristian Bataga 13.666, Marian Dragulescu 14.666, Adelin Kotrong 12.300; cal cu manere – Adelin Kotrong 11.566, Andrei Ursache 14.000, Cristian Bataga 13.966; sarituri – Cristian Bataga 14.233, Adelin Kotrong 12.433, Marian Dragulescu 14.666 si paralele – Vlad Cotuna 12.600.
 
Marian Dragulescu a ocupat locul 2 la sol, respectiv locul 1 la sarituri, urmand a evolua in finale sambata si duminica.
21:33 19 Apr
Presedintele FRG, despre accidentarea lui Nistor: "E o contractura la spate, nu e grav, dar nu mai poate intra in concurs"
 
Presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat, miercuri, pentru News.ro, dupa accidentarea sportivului Laurentiu Nistor in calificarile CE de la Cluj, ca acesta a suferit o contractura la spate si nu mai poate intra in concurs, fiind supus unor investigatii medicale amanuntite.
 
"Radiografiile nu au relevat nimic grav la spital, dar i se mai fac investigatii amanuntite, inclusiv abdominal, pentru ca a cazut pe abdomen. Nu are nimic grav, este vorba de o contractura la spate, a fost insa socul caderii. Sigur ca s-au respectat procedurile medicale in sala si a fost scos pe targa, dar e bine ca nu are nimic grav. Nu va mai concura astazi, i s-au facut si miorelaxante, important este sa fie bine si sanatos", a declarat Adrian Stoica pentru News.ro.
 
Laurentiu Nistor a fost primul gimnast roman care a intrat, miercuri, in calificari, insa el a cazut la cateva secunde dupa inceperea exercitiului, aterizand pe burta si acuzand dureri la spate. Echipa medicala a competitiei l-a imobilizat pe targa si a fost dus apoi la spital.
 
Laurentiu Nistor urma sa mai intre, tot astazi, in calificari la paralele, dar in situatia sa medicala competitia s-a incheiat pentru el.
14:52 19 Apr

Gimnastul Laurentiu Nistor, primul din delegatia Romaniei care a intrat in calificarile de joi la Campionatele Europene de gimnastica, s-a accidentat la coloana vertebrala dupa o cadere in timpul exercitiului la bara fixa, fiind nevoie de interventia echipei medicale.

Laurentiu Nistor a cazut de la bara fixa la doar cateva secunde dupa ce a inceput exercitiul, dupa ce i-a scapat mana dreapta de pe aparat si s-a lovit la coloana vertebrala. A fost nevoie de interventia echipei medicale a competitiei, care a adus si o targa langa saltea, dar sportivul tricolor s-a putut misca singur. El nu a mai continuat insa exercitiul.

Sportivul a fost transportat la spital, pentru examinari amanuntite, la prima vedere parand a fi vorba de o contractura.

Laurentiu Nistor urma sa mai intre in calificari si la paralele, dar ramane de vazut daca va mai continua competitia in urma accidentarii.

Ceilalti sportivi tricolori care vor intra, joi, in subdiviziunile 2 si 3, sunt: bara fixa - Vlad Cotuna; sol – Vlad Cotuna, Cristian Bataga, Marian Dragulescu, Adelin Kotrong; cal cu manere – Adelin Kotrong, Andrei Ursache, Cristian Bataga; sarituri – Cristian Bataga, Adelin Kotrong, Marian Dragulescu si paralele – Vlad Cotuna.

Joi va fi ziua dedicata fetelor, care vor evolua in calificari (intre orele 10.00 - 20.30), Romania fiind reprezentata de Catalina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cimpian si Ioana Crisan .

Vineri se vor decerna primele medalii, in urma concursurilor la individual-compus (masculin si feminin, 13.00 – 19.30), iar sambata si duminica vor avea loc finalele pe aparate. Sambata sunt programate finalele la sol, cal cu manere, inele (masculin), respectiv sarituri si paralele (feminin, 13.30 - 16.40), iar duminica cele la duminica la sarituri, paralele, bara (masculin) si barna si sol (feminin, 13.30-16.40).

Obiectivul delegatiei Romaniei este de castigare a 2-3 medalii.

La competitia de la Cluj-Napoca participa 274 de gimnasti din 37 de tari (168 gimnasti si 106 gimnaste), alaturi de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie revin in Romania la exact 60 de ani de la prima editie a competitiei feminine, care s-a desfasurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima editie a CE individuale, in 2015 (Montpellier), gimnastii romani au cucerit doua medalii: Marius Berbecar – argint la paralele si Andreea Munteanu – aur la barna.

Sursa: news.ro

Capturi: TVR

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies