Primele pentru bronzul mondial luat de Neagu, Ungureanu & Co provoaca valuri in sportul romanesc. Dragulescu vrea sa protesteze in fata Guvernului

Primele pentru bronzul mondial luat de Neagu, Ungureanu & Co provoaca valuri in sportul romanesc. Dragulescu vrea sa protesteze in fata Guvernului

"(...) Ma deranjeaza ca am fost dati la o parte! Vrem sa fim tratati echitabil! (...) Vom protesta in fata Guvernului daca e necesar, chiar daca aceasta situatie va perturba si pregatirile pentru JO", spune Marian Dragulescu, multiplu medaliat la JO, CM si CE.

Echipa nationala de handbal feminin a obtinut o performanta extraordinara luna aceasta, venind de la Mondialul din Danemarca cu medaliile de bronz, dupa un parcurs fantastic in fazele eliminatorii, in care a trecut de Brazilia, campioana mondiala en-titre la acea vreme, si Danemarca, tara gazda, dar si de Polonia in finala mica.

Pentru performanta lor, Cristina Neagu, Paula Ungureanu ori Aurelia Bradeanu au fost recompensate de Guvern cu bonusuri mai mari decat cele anuntate initial.

Decizia de sporire a premiilor pentru handbalistele antrenatate de Tomas Ryde si Costica Buceschi a fost salutata de o buna parte a oamenilor din sportul romanesc, insa acum provoaca si nemultumiri.

Unul dintre sportivii revoltati este Marian Dragulescu, multiplu medaliat la gimnastica, fost campion mondial si european.

Dragulescu spune ca bonusurile primite de handbaliste nu au fost acordate si sportivilor de la alte ramuri in momentul in care acestia au obtinut performante notabile. Astfel, gimnastul spune ca vrea sa traga un semnal de alarma si se declara chiar disponibil pentru un protest in strada.

"Cand s-a decis acele bonusuri se stiau exact ce medalii s-au luat la gimnastica, judo, scrima...Era normal sa ni se ofere si noua aceleasi bonusuri, celor care au castigat medalii. Speram sa fie o greseala si sa primim si noi acele bonusuri alocate handbalistelor.

Ma deranjeaza ca am fost dati la o parte. Vrem sa fim tratati echitabil. Medaliile sunt obtinute tot la Campionate Mondiale, nu e mai usor la alte ramuri sportive. Sa fim si noi apreciati precum fetele de la handbal.

Nu am vrut sa trag pe cineva de maneca din Guvern. Mi-am spus punctul de vedere in public si alti colegi sunt de acord cu mine. Nu am incercat sa vorbim cu nimeni deocamdata, acum sunt in vacanta. Dar in ianuarie vom avea discutii si sper sa se remedieze greseala. Sportivii ar trebui tratati toti la fel.

Vom protesta si in fata Guvernului daca e necesar. Aceasta situatie va perturba si pregatirile pentru Jocurile Olimpice", a declarat Dragulescu la Dolce Sport.

La Campionatele Mondiale de gimnastica din Scotia, din urma cu doua luni, Marian Dragulescu a obtinut medalia de argint la sarituri, iar Larisa Iordache a castigat medalia de bronz la individual compus.

Si judokanii sunt nemultumiti

Demersul si declaratiile lui Dragulescu sunt sprijinite si de antrenorul lotului feminin de judo, Florin Bercean, cel care spune ca "nu poti fi pentru unii muma si pentu altii ciuma".

"Eu sunt obisnuit ca la Presedintie sau la Guvern sa fie primiti anumiti sportivi, de parca ar fi din alta tara. Nu e prima data cand se intampla. Am mai vazut astfel de lucruri, doar unele delegatii erau primite, e vorba de preferinta celor care ne conduc, iar pe mine nu ma surprinde. Dar, e incorect sa le dai unora mai mult ca premii decat prevede legea. Fetele de la judo sunt vicecampioane mondiale in 2015 si au primit 37 mii lei, suma deja dublata, iar fetele de la handbal au primit 60 de mii de lei pentru bronz. De ce? Suna urat ce spun, pentru ca am tinut cu ele la fiecare meci si m-am bucurat alaturi de ele, dar cred ca decizia sportivilor de a protesta pentru sumele de premiere este corecta", a spus antrenorul lotului de judo.

Si presedintele FR de Gimnastica, Adrian Stoica, este alaturi de Dragulescu.

"Mi-a placut pozitia lui Marian Dragulescu, mi se pare ca este o atitudine corecta si nu vad de ce nu ar fi corecta atitudinea, daca vorbim de un gimnast cu 10 medalii mondiale. Sigur ca rezultatul fetelor este unul foarte bun, dar trebuie pastrata o anumita corectitudine".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ministerul Educaţiei vrea ca orele remediale să fie făcute „faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea
BRAT

Modifică setările cookies