"Daca putem, le dam si LAPTE DE CUC!" Motivul pentru care Catalina Ponor si Larisa Iordache nu se vor mai antrena la Deva! Reactia presedintelui Federatiei de Gimnastica

"Daca putem, le dam si LAPTE DE CUC!" Motivul pentru care Catalina Ponor si Larisa Iordache nu se vor mai antrena la Deva! Reactia presedintelui Federatiei de Gimnastica

Catalina Ponor si Larisa Iordache se vor antrena de acum incolo la Bucuresti, si nu la Deva, acolo unde Forminte va lucra cu gimnastele romance pentru Tokyo 2020.

Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat vineri ca sportivele Catalina Ponor si Larisa Iordache se vor pregati la Bucuresti si nu alaturi de lotul national de la Deva pentru ca doresc sa isi continue studiile.

"Catalina si Larisa sunt absolut mature, sunt intr-o zona de varsta in care e greu sa le amesteci cu copii de 13-14 ani. Ele si-au exprimat dorinta de a continua unele studii si de a ramane sa se pregateasca la Bucuresti. Iar pentru asemenea tip de sportive noi le indeplinim toate conditiile si lapte de cuc daca putem, le dam, pentru a fi toate lucrurile in regula"
, a explicat Stoica, fara sa ofere motivul ramanerii la Bucuresti a celei de-a treia gimnaste, Anamaria Ocolisan.

Oficialul Federatiei Romane de Gimnastica a adaugat ca pregatirea lotului national la Deva este cea mai buna solutie pentru urmatorul ciclu olimpic. "Cea mai buna simbioza intre pregatire tehnica, pregatire scolara si restul conditiilor se gaseste la Deva. Tot acolo este si centrul olimpic de junioare, care e la fel sub coordonarea domnului Forminte. Pentru ca acolo avem copii care pot sa participe la Jocurile Olimpice din 2020. Iar Comitetul Executiv a hotarat ca e cea mai buna solutie pentru urmatorul ciclu olimpic", a precizat Stoica, prezent vineri la Comitetul Executiv al COSR.

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica a decis, in sedinta sa de joi, reorganizarea gimnasticii artistice feminine, al carei centru de greutate va fi la Deva, sub coordonarea antrenorului Nicolae Forminte. Acesta va conduce activitatea lotului de senioare, precum si pregatirea olimpica pentru Tokyo 2020. Larisa Iordache, Catalina Ponor si Anamaria Ocolisan si-au exprimat dorinta de a se pregati la Bucuresti, separat de lotul national.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vela invocă un ”război hibrid” în legătură cu pandemia, cu acțiuni finanțate care să creeze haos
BRAT