Germania

"Mehr als ein club" Gestul FABULOS al lui Bayern Munchen pentru refugiatii sirieni! Si Borussia Dortmund se implica

Mehr als ein club - Mai mult decat un club. Bayern Munchen se implica serios in problema refugiatilor din Europa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Septembrie 2015, 17:03
Data actualizarii: Joi 03 Septembrie 2015, 17:11

Clubul Bayern Munchen le ofera o mana de ajutor refugiatilor care au ajuns in Germania.

Fotbalul se implica in problema imigrantilor arabi, cea mai fierbinte problema din Europa in acest moment.

Nemtii au fost extrem de deschisi la ideea ca refugiatii vor ajunge la ei in tara si s-au oferit sa-i ajute. Weekend-ul trecut, pe stadioanele din Bundesliga au fost afisate sute de mesaje de bun venit pentru imigrantii care au fugit din calea razboiului in speranta unei vieti mai bune.

Azi, cel mai mare club din Germania, Bayern Munchen, a anuntat ca deschide o tabara pentru refutiati si le ofera lectii de limba germana, mase si echipament sportiv. Mai mult, clubul bavarez a anuntat ca doneaza si 1 milion de euro pentru imigrantii care ajung in Bavaria.

La meciul urmator de pe teren propriu, cu Augsburg, fiecare jucator va iesi pe teren cu un copil de german de o mana si cu un copil de refugiat de cealalta pentru "a oferi un exemplu de integrare a refugiatilor", anunta site-ul oficial al lui Bayern.

"Bayern are responsabilitatea sociala de a-i ajuta pe refugiati, copiii nevoiasi, femei si barbati pentru a se acomoda in Germania", a declarat presedintele clubului, Karl-Heinz Rummenigge.


Si un alt club mare a Germaniei a luat atitudine dupa "invazia" refugiatilor. Borussia Dortmund a oferit 220 de invitatii refugiatilor la urmatorul meci de pe teren propriu.

CITESTE SI

Modifică setările cookies