Germania

Inima ii bate pentru fotbal. Povestea unica a fotbalistului care a murit si inviat pe teren: ce si-a implantat ca sa mai joace

In luna iulie a anului trecut, Daniel Engelbrecht, atunci 23 de ani, cadea pe teren in timpul unui meci de fotbal. Acela a fost momentul care i-a schimbat definitiv viata.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 18:18
Data actualizarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 18:20

Era un meci de liga a treia din Germania, intre Stuttgart Kickers si Erfurt, cand inima i s-a oprit. Medicii au intrat de urgenta pe teren si l-au resuscitat incercand sa-i salveze viata. Dupa analize, specialistii au descoperit caDaniel Engelbrecht sufera de o anomalie a inimii, care ii provoaca aritmie.

Astazi, Daniel traieste o viata noua. Weekendul trecut a reusit sa intre din nou intr-un meci de fotbal. Au fost 20 de minute la finalul carora desi echipa sa a pierdut, el a reusit sa iasa invingator. Datorita unui defibrilator cardiac, el poate sa traiasca acum ca un om normal si face in continuare ceea ce iubeste, joaca fotbal.

"Inainte de meci, normal, imi era frica. Nu cred ca voi putea scapa vreodata de frica. Dar a fost un pas mare pentru mine. Faptul ca pot sa fiu din nou pe teren intr-un meci este un sentiment imposibil de descris. Sunt norocos ca sunt inca in viata. Altii, in situatia mea, au murit", a povestit Daniel Engelbrecht pentru  Süddeutsche Zeitung din Germania.

Daniel a participat chiar si la o sedinta foto unde si-a aratat cicatricea lasata de operatie.

"Anul trecut a fost cel mai urat din viata mea. Nu puteam sa fac nimic, fara sport, fara efort, fara stres. Trebuia sa traiesc viata unui batran de 80 de ani. Eram mereu obosit, nu puteam sa dorm noaptea", mai povesteste fotbalistul.

De la 1 noiembrie, acesta a reusit sa se antreneze normal. Acum joaca cu defibrilatorul langa inima si poarta sub tricou o protectie speciala: "Sper ca voi reusi sa ma obisnuiesc cu el. Acum macar stiu sigur ca defibrilatorul ma va readuce la viata"

Modifică setările cookies