Germania

Falimentul unei finaliste Champions League, azi pe ultimul loc in Germania. Imaginile revoltei la Dortmund, dupa inca o infrangere

In urma cu doi ani, Dortmund isi traia apogeul ultimului deceniu in fotbal. Juca finala Champions League cu Bayern Munchen, club care avea sa-i ia atat trofeul, cat si cei mai importanti jucatori, Goetze si Lewandovski.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Februarie 2015, 09:03
Data actualizarii: Joi 05 Februarie 2015, 09:25

In urma cu doi ani, Dortmund devenea una dintre cele mai spectaculoase echipe ale Europei. Un fotbal construit fara mega-transferuri, fara investitii de sute de milioane de euro, gandit 100% de Klopp, un nume care a crescut odata cu acest proiect spectaculos.

Desi i-a luat trofee, a invins-o in meciurile directe, Dortmund nu a putut in nicio clipa sa rivalizeze cu marele Bayern din Germania. Aducerea lui Guardiola, imediat dupa ce Heynckes a cucerit tot ce se putea in fotbal pe banca lui Bayern, a fost momentul in care Dortmund si-a pierdut si doua dintre principalele nume din teren: Goetze si Lewandovski, transferati la Munchen, unul contra sumei de 37 de milioane de euro, iar celalalt liber de contract.

Dupa un tur dezastruos de campionat in acest sezon, in luna ianuarie a acestui an Dortmund a trebuit sa depuna cererea oficiala catre Federatie pentru a-si rezerva locul in Liga a II-a din Germania. Astazi, Dortmund este pe ultimul loc in Bundesliga, cu 16 puncte in 19 meciuri, 18 goluri marcate si 27 primite.

In ultimul meci, Dortmund a mai suferit o lovitura grea. A pierdut acasa cu Augsburg, dupa ce golul Bobadilla a marcat unicul gol in minutul 50 al meciului. Fanii nu au mai putut suporta rusinea si au facut scandal. Jucatorii lui Dortmund s-au dus in peluza dupa ei sa-i linisteasca. "Falimentul Dortmund", scrie Bild astazi despre Dortmund, dupa ultima infrangere din campionat.

Modifică setările cookies