Franta

Revoluție în fotbal? Ce schimbare de regulament propune Jean-Michel Aulas

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 17:08
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 17:09

Preşedintele clubului francez de fotbal Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a sugerat posibilitatea efectuării a şase schimbări într-un meci în cazul în care un jucător este rănit în timpul unor incidente, informează marţi presa din Hexagon.

Aulas a făcut această propunere surprinzătoare în condiţiile în care comisia de disciplină a Ligii franceze de fotbal se va pronunţa miercuri asupra incidente grave care au avut loc la meciul de campionat Olympique Lyon - Olympique Marseille, pe 21 noiembrie.

Meciul a fost oprit în minutul 5 şi nu a mai fost reluat, după ce unul dintre jucătorii oaspeţilor, Dmitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formaţiei gazdă.

"Pentru a evita ca un meci să fie oprit în mod nedrept, am putea permite cluburilor să înlocuiască un jucător potenţial accidentat şi a da posibilitatea de a rămâne în 11 ca în cazul unei comoţii (a 6-a schimbare). Poate asta chiar l-ar putea încuraja pe cel accidentat să reia jocul?", a scris pe Twitter oficialul lui Lyon, fără să menţioneze numele lui Payet.

Le Figaro califică drept "grotescă" şi "mai ales în avantajul său (al lui Aulas - n. r.)" această propunere.

Ziarul citat notează că Lyon şi Marseille îşi pregătesc apărarea în aşteptarea deciziei Comisiei de disciplină. Potrivit RMC Sport, OM va menţiona mai ales presiunile făcute de Aulas asupra arbitrului partidei, Ruddy Buquet, pentru ca meciul să fie reluat. După cum s-a anunţat, spectatorul care a aruncat cu o sticlă în Payet a primit şase luni de închisoare cu suspendare

La finele lunii august, meciul dintre OGC Nice şi Olympique Marseille a fost oprit după ce o sticlă cu apă aruncată din tribune l-a lovit pe acelaşi Dimitri Payet. Agerpres

Modifică setările cookies