Dezastru pentru Alexi Pitu. Decizie șoc luată împotriva lui Bordeaux

alexi pitu Bordeaux Franta Alexi Pitu, jucătorul lui Bordeaux / Foto: Imago
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 20:22
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 20:33

Fotbalistul român Alexi Pitu evoluează la Girondins de Bordeaux, una din echipele de tradiţie ale Franţei, cu şase titluri de campioană naţională în palmares.

Clubul Girondins de Bordeaux, care a încheiat pe locul 12 sezonul trecut din Ligue 2, a fost retrogradat marţi în National 1, divizia a treia franceză, din cauza problemelor financiare, informează L'Equipe.

Direcţia Naţională de Control al Gestiunii (DNCG), jandarmul financiar al fotbalului francez, a anunţat marţi retrogradarea lui Girondins de Bordeaux în National 1. Gerard Lopez, preşedintele grupării din sud-vestul Franţei, a făcut apel şi speră să vândă clubul în următoarele două săptămâni.

  • Alexi Pitu, jucătorul lui Bordeaux / Foto: Imago

Coşmarul se repetă pentru suporterii lui Bordeaux, comentează L'Equipe. La fel ca în 2022, DNCG a retrogradat clubul în National 1, ca măsură de precauţie, anunţând această măsură într-un comunicat concis publicat marţi.

Gerard Lopez se aştepta la asta şi a prezentat un plan de vânzare a clubului în timpul audierii sale la DNCG.

Preşedintele a făcut apel şi este aşteptat să fie audiat din nou peste două săptămâni, cu excepţia cazului în care va reuşi să vândă clubul, aşa cum speră, către Fenway Sports Group, proprietarul lui Liverpool, în zilele următoare.

Contactat, acesta a răspuns: "Fenway Sports Group studiază în prezent achiziţia lui FC Girondins de Bordeaux. Tocmai am început discuţiile şi nu dorim să facem niciun comentariu în timpul acestei faze exploratorii".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!