De cati bani are nevoie PSG pentru a scapa de sanctiunile UEFA pentru incalcarea fairplay-ului financiar

De cati bani are nevoie PSG pentru a scapa de sanctiunile UEFA pentru incalcarea fairplay-ului financiar

Regula UEFA pentru fairplay-ul financiar a fost cel mai mare dusman al seicilor de la Paris in planul lor de a construi o echipa capabila sa castige trofeul Champions League.

PSG a reusit in vara cel mai mare transfer din istoria fotbalului - cumpararea lui Neymar de la Barcelona pentru 222 de milioane de euro - iar asta nu a fost tot.

Mbappe a fost adus de la Monaco, in schimbul a 180 de milioane de euro, insa printr-ul artificiu financiar - atacantul de 18 ani a fost luat sub forma de imprumut, cu optiune de cumparare la finalul acestui sezon.

Acestea au fost doar doua mutari din seria de investitii ale seicilor de la PSG in ultimii ani, prin care familia Al-Khelaifi si-a anuntat marea ambitie - cucerirea trofeului UEFA Champions League.

Cel mai mare "dusman" in acest demers s-a numit "Financiar Fair Play", regula prin care UEFA cere un echilibru intre banii produsi de un club si sumele investite in transferuri.

L'Equipe scrie astazi pe prima pagina ca suma care ar face ca PSG sa evite sanctiunile din partea UEFA in acest sezon este de 75 de milioane de euro.

Asta inseamna ca PSG va trebui sa vanda in iarna cel putin de suma asta, iar jurnalistii francezi au aflat ca Di Maria, Lucas si Pastore sunt jucatorii indicati de conducere ca fiind o marfa buna de transfer.

Dupa 12 etape, PSG e lider in campionat, cu un avans de 4 puncte peste Monaco.

Echipa lui Neymar, Cavani si Mbappe merge ceas si in Champions League - are maximum de puncte dupa patru etape, cu un golaveraj de 17-0.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Condițiile în care restaurantele ar putea să rămână deschise indiferent de incidența cazurilor de COVID
BRAT
Modifică setările cookies