BREAKING NEWS! Christophe Galtier a fost arestat! Anunțul momentului în Franța 

Christophe Galtier Nice PSG Franta
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 12:39
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 12:45

Christophe Galtier, cel care încă este antrenorul din acte de la Paris Saint-Germain, a fost arestat. 

Cotidianul RMC Sport anunță că antrenorul a fost arestat, împreună cu fiul său, John Valovic-Galtier, vineri dimineață. 

Christophe Galtier este suspect de discriminare rasială care s-ar fi petrecut în perioada în care era antrenorul lui OGC Nice. Tehnicianul care încă nu și-a reziliat înțelegerea cu Paris Saint-Germain a luat în custodia poliției, împreună cu băiatul său, după cum au anunțat procurorii. 

Cei doi au fost audiați încă de la 8:45 dimineața de poliția din Nice, fiind acuzați de „discriminare pe baza rasei sau apartenenței la o religie”, scrie sursa citată. 

Parchetul a deschis o anchetă în cazul lui Christophe Galtier

Ancheta, încredinţată poliţiei judiciare, este legată de acuzaţiile care îl vizează pe Galtier, a confirmat Xavier Bonhomme pentru AFP, adăugând că percheziţiile ''sunt în curs la sediul clubului OGC Nice'', confirmând o informaţie difuzată de Nice Matin.

Tehnicianul de 56 de ani face obiectul unei polemici care a început marţi seara, după publicarea, dă către jurnalistul independent Romain Molina, iar apoi de RMC Sport, a unui email al fostului director al clubului OGC Nice, Julien Fournier, care relata unele cuvinte discriminatorii ale lui Galtier la adresa unei părţi a vestiarului echipei de pe Coasta de Azur.

Fournier relata că Galtier i-a răspuns că ''trebuie ţinut cont de realitatea oraşului şi că nu poate avea atâţia negri şi musulmani în echipă'', declarându-şi intenţia de a schimba în profunzime componenţa lotului, pentru a limita la maximum posibil numărul de jucători musulmani.

Mesajul, pe care AFP nu l-a putut autentifica, ar fi fost trimis la finalul sezonului trecut către Dave Brailsford, directorul sportiv al lui Ineos, grupul petrochimic care deţine clubul din Nisa.

Miercuri, antrenorul lui PSG, Christophe Galtier, a contestat cu ''cea mai mare tărie'' că ar fi făcut aceste afirmaţii discriminatorii faţă de jucătorii de la OGC Nice, a precizat avocatul său într-un comunicat remis AFP.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!