VIDEO EXCLUSIV „O umilință!” Ciprian Marica susține inițiativa Universității Craiova de a renunța la colaborarea cu firmele austriece

Austria a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen, iar românii se coalizează împotriva companiilor austriece care au afaceri pe teritoriul României.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 10:43
Data actualizarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 10:43

Ca răspuns la decizia umilitoare luată de Austria la adresa României și Bulgariei, clubul Universitatea Craiova a luat decizia de a renunța la colaborările cu firmele austriece Raiffeisen Bank și OMV Petrom.

Fostul internațional Ciprian Marica îi felicită pe olteni pentru decizie și îi invită pe români să-și exercite „votul”.

„Am simțit amărăciune, am simțit umilință. Și românii au votul lor și nu pot decât să felicit echipa Universitatea Craiova pentru mesajul pe care ei îl transmit. Fiecare dintre noi are dreptul la vot, așa cum Austria și-a exercitat, așa și românii, își vor exercita votul. Mai mult nu este de comentat. Este o decizie politică și nu vreau să intru în alte amănunte.

Pe mine mă surprinde că la fel de mulți politicieni au fost la fel de surpriși ca mine. Aici sunt un pic nedumerit... ei nu trebuiau să știe mai din timp despre această situație? O lovitură și o palmă dată clasei politice din România și în același timp o palmă pentru români și o umilință”, a spus Ciprian Marica la PRO ARENA, în emisiunea „Ora exactă în sport”.

Președintele Iohannis este de părere că decizia Ausriei este regretabilă și nejustificată

Lipsa consensului de astăzi în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, pe fondul opoziţiei Austriei, este profund nedreaptă pentru ţara noastră şi cetăţenii români, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

„România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre şi instituţiilor europene. Un singur stat membru a ales să ignore aceste realităţi şi să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil şi dificil de înţeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic”, precizează preşedintele Iohannis într-o declaraţie de presă, după Consiliul JAI.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!