VIDEO EXCLUSIV „Nici în Champions League nu am întâlnit jucători care să dribleze atât de ușor!” Românul care l-a impresionat pe Ionuț Rada

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 13:19
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 13:19

Ionuț Rada a dezvăluit, în direct la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena, care este fotbalistul român care l-a dat pe spate. 

Lucian Sânmărtean (42 ani) a fost invitatul lui Mihai Mironică și Radu Buzăianu la „Superfanii”, emisiune în fiecare joi, de la 21:00, pe Facebook-ul și YouTube-ul Sport.ro, dar și pe site-ul www.sport.ro. 

În ultima ediție, fostul internațional român a fost chestionat despre cine ar putea fi urmașul său în fotbalul românesc. Întrebare la care Lucian Sânmărtean nu s-a hazardat să dea un nume, a ținut să explice doar că mereu a avut curaj de-ași asuma acțiuni individuale. 

„E destul de greu să mai vezi jucători cu calitatea asta. Fotbalul s-a dezvoltat diferit. Este mult mai rapid, se joacă mult mai strâns, este mai dinamic, iar jucătorii nu cred că mai sunt lăsați să dribleze cum eu îmi asumam în timpul jocurilor. 

Eu îmi asumam, asta e adevărat, de asta intram de foarte multe ori în conflicte cu antrenorii. Poate că abuzam de o atingere în plus, dar niciodată nu încercam să fac deserviciu echipei doar ca să arăt echipei cât de mult driblez. Cred că toate driblingurile încercate erau perpendicular pe poartă”, a spus Lucian Sânmărtean, la emisiunea „Superfanii”.

Ionuț Rada, dat pe spate de Lucian Sânmărtean

De calitatea lui „Magicianul” de a scoate adversari din joc a fost impresionat și Ionuț Rada (40 ani). Fostul fundaș central a jucat în două rânduri în grupele UEFA Champions League, cu FCSB și CFR Cluj, însă a mărturisit că nu a întâlnit niciun jucător cu driblingul lui Lucian Sânmărtean.  

„Pe Lucian Sânmărtean l-am avut adversar. Am fost coechipier cu el și la echipa națională, însă ca adversar l-am simțit mai bine, i-am simțit valoarea. Cred că ușurința cu care dribla, în momentul în care avea mingea la picior. Vezi la alți jucători, și aici comparația cu Octavian Popescu, care încearcă să le iasă acele drilinguri, stânga-dreapta, să destabilizeze adversarul. La el era totul natural și foarte ușor. Întotdeauna îi spuneam, parcă plutea pe teren cu mingea la picior. Nici în Champions League nu am întâlnit jucători de nivelul acesta, care să dribleze atât de ușor”, a declarat Ionuț Rada la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!