Zero sanse pentru Romania sa trimita 2 echipe in Champions League. Eliminarea lui Sahtior ne complica situatia. Vezi calculele

Zero sanse pentru Romania sa trimita 2 echipe in Champions League. Eliminarea lui Sahtior ne complica situatia. Vezi calculele

►Castiga zilnic bilete la Romania - Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Intra AICI si ne vedem in tribune, Romania!

Romania nu va trimite 2 echipe in Champions League - rezultatele obtinute de Steaua, Pandurii, Petrolul si Astra in acest sezon nu au fost suficiente pentru a ne duce pe locul 15, cel care trimite 2 echipe in tururile preliminare din Champions League si 3 in Europa League.

Infrangerea lui Sahtior cu Viktoria Plzen de aseara ne afecteaza direct, urmand ca in sezonul viitor sa fie si mai dificil pentru echipele romanesti, mai ales ca Romania va pierde un coeficient de 6,083 (cel din sezonul 2009/2010), fata de cehi care vor pierde un coeficient de 4,100.

Dintre tarile cu care ne lupta pentru pozitiile care asigura 2 echipe in preliminariile Ligii (13-15), si Elvetia (Basel), si Austria (Salzburg) si Cehia (Viktoria Plzen) mai au cate o echipa in Europa League si diferenta se poate mari. Aceste echipe pot mari avansul fata de Romania, urmand sa se acorde 0,5 puncte la victorie, 0,25 la egal si alte 0,25 de puncte pentru o calificare in sferturi.

Un dezavantaj pentru Romania este ca in optimile Europa League se vor infrunta in duel direct echipe din 2 dintre tarile cu care ne luptam in ceea ce priveste coeficientul, Basel urmand sa joace cu Salzburg. De asemenea, Viktoria Plzen va juca impotriva lui Lyon. Pentru Romania, ar fi avantajos ca Salzburg sa treaca de Basel si apoi sa fie eliminata in sferturi, pentru ca austriecii vor pierde un coeficient excelent obtinut in sezonul 2009/2010, de 9,375. La calculul coeficientilor se iau in considerare ultimii 5 ani.

Pentru Romania, ar fi util si ca Olympiakos si Galatasaray sa fie eliminate din Champions League pentru a putea forta chiar ocuparea locului 12 care trimite o echipa direct in grupele Ligii si una in turul III preliminar. Trebuie insa ca echipele care vor reprezenta Romania in sezonul viitor al cupelor europene sa aiba rezultate peste cele din aceasta stagiune.

Citeste si:SteauaRomania
VIDEO PROTVPLUS.RO

Valul de căldură extremă afectează circulația pe șosele și pe căi ferate. Cum vor circula trenurile
BRAT
Modifică setările cookies