Veste uriasa in aceasta dimineata: National Arena s-ar putea redeschide de luni! "Existau toate conditiile ca Romania - Spania sa se joace aici!"  

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Martie 2016, 10:35
Data actualizarii: Duminica 13 Martie 2016, 21:03

De luni, Romania ar putea avea din nou o Arena Nationala

Invitat la Dupa 20 de ani, la ProTV, viceprim-ministrul Vasile Dincu a explicat care este situatia stadionului de 55 de mii de locuri care sta inchis de luni de zile.

"In acest moment, existau toate conditiile ca meciul cu Spania sa se desfasoare aici. Legea prevede ca, in cazul in care nu exista o autorizatie de protectie la incendii din partea ISU sa se ia masuri suplimentare, sa se faca un plan comun de masuri intre pompieri, salvare, ISU si toti ceilalti si sa se desfasoare meciul in conditiile acestea. Este legala aceasta solutie si a avut loc pana acum”, a explicat viceprim-ministrul Vasile Dincu, invitat la "Dupa 20 de ani"

"Odata cu spaima de dupa Colectiv, spaima care a cuprins administratia din Bucuresti, primarul a interzis meciurile. Am facut impreuna cu primaria, expertii de la primarie, pompierii si ceilalti, desi nu era in atributiile mele, un proiect pentru un plan comun de masuri de protectie si pana la urma primarul nu a avut curajul sau a urmarit altceva si nu vrut sa puna in practica acest plan pentru a se desfasura meciul."

"Firma a adus la comisia tehnica de pe langa ministerul pe care il conduc un buletin de analiza venite de la laboratorul de la ISU, le-am dat rezultatele, acesta spunea ca se poate desfasura meciul deoarece nu exista pericol”, a mai spus Dincu."

"Daca din 2011 pana in 2016 primaria s-ar fi preocupat sa aduca buletine de analiza cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, dupa un scandal mediatic, in 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU, si care spune ca e de categoria B, deci se pot desfaura merciuri."

"Probabil ca luni, in cadrul sedintei Comisiei, agreementul va fi oferit primariei si deci se vor putea desfasura meciuri in viitor pe stadionul national”, a conchis vicepremierul.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!