"Toți conducătorii aveau boală să îl bată pe Iancu!". Dezvăluirile lui Florin Prunea 

Florin Prunea Marian Iancu Fotbal intern Marian Iancu
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2023, 08:45
Data actualizarii: Vineri 24 Februarie 2023, 08:59

Fostul portar al Generației de Aur a descris "atmosfera" pe care a creat-o Marian Iancu, în anii în care se bătea la titlu cu Poli Timișoara. 

Florin Prunea, fost director al departamentului relații internaționale din cadrul FRF, pe vremea lui Mircea Sandu, a vorbit despre felul în care Marian Iancu, fost patron la Poli Timișoara, a reușit să devină un adversar incomod pentru toți oamenii din fotbal, la finalul anilor 90, începutul anilor 2000. 

Iancu a ieșit din închisoare anul trecut, iar în ultimele luni a avut apariții dese în spațiul media. Dacă în trecut avea războaie și cu patronii echipelor adverse, dar și cu cei din FRF, acum "clientul" lui Iancu a devenit Dan Șucu, pe care îl atacă foarte des. 

  • Marian Iancu

De ce a pierdut Iancu bătălia pentru titlu

Prunea și-a exprimat opinia despre atitudinea lui Iancu din trecut. 

„Nu îl băgam în seamă, nu eram dușmani. El ne lua la rând, m-a luat și pe mine. Ai cuvântul meu de onoare că nici Mircea Sandu, nici Lupescu, nici eu nu am intervenit la arbitraje sau blaturi. Domnul Iancu se lupta cu Porumboiu, Paszkany, Borcea, nu cu noi. El a pierdut bătălia asta pentru că celelalte echipe erau bine organizate.

Eu vedeam la Timișoara fotbal, era bine, echipa mergea, dar nu înțelegeam atacurile astea împotriva tuturor. Nu avea cum să își câștige influența.

Toți conducătorii aveau boală să îl bată pe Iancu. Nu avea nevoie de scandalurile provocate în fiecare săptămână. Nu ai ce să îi spui, a investit, nu contează de unde au venit banii. Adunarea Generală l-a numit persona non grata, dar la propunerea CEx”, a spus Florin Prunea, potrivit ProSport. 

Marian Iancu, fost patron al echipei Poli Timișoara, a fost eliberat condiționat după ce a ispășit opt ani de pușcărie. 

Omul de afaceri fusese condamnat de Curtea de Apel București la 14 ani de închisoare în dosarul RAFO-Carom. În 2014, Iancu fusese condamnat la 12 ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de spălare de bani și evaziune fiscală. Iancu fusese patronul lui Poli AEK Timișoara până în 2011, când echipa a fost dezafiliată.

Unul dintre cei mai bogați oameni din fotbalul românesc transformase echipa din Timișoara într-o superputere, terminând pe locul doi în sezoanele 2008-2009 şi 2010-2011. Mai mult, Iancu a susținut că nu a reușit să aducă titlul pe ”Bega” din cauza jocurilor de culise.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!