Alen Halilovic Barcelona milan Rapid Fotbal intern

Talentul uriaș pe care Barcelona plătea 5 milioane €, așteptat la Rapid: „Trebuie să joace urgent, fie și în România!”

Rapid vrea să se întărească în această vară, iar în Giulești ar putea ajunge câteva nume spectaculoase.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Mai 2023, 20:37
Data actualizarii: Joi 25 Mai 2023, 20:38

După un sezon în care a prins play-off-ul, dar a încheiat doar pe poziția a cincea, formația din Giulești visează să transfere nume importante. Pe lista lui Mutu s-ar afla Mario Balotelli, Cătălin Cîrjan, dar și un fost jucător de la Barcelona: croatul Alen Halilović (26 de ani).

Alen Halilović, așteptat la Rapid: „București, următoarea oprire!”

Fără club din ianuarie, când s-a despărțit de Rijeka, Halilović ar fi tentat să vină în România, potrivit jurnaliștilor din Croația. Cotat azi la doar 300.000 de euro, Halilović a fost cumpărat de Barcelona pentru 5 milioane de euro în 2014, când avea numai 17 ani.

„Bucureștiul ar putea fi următoarea oprire pentru el. Rapid îl dorește și pe Balotelli, dar aducerea acestuia e greu de realizat, pentru că italianul are pretenții salariale mari și contract în Elveția până în 2024. Transferul lui Halilović ar fi, probabil, mai ușor de realizat”, scrie publicația croată Sportske novosti.

Sursa citată adaugă că Alen Halilović a fost aproape să semneze, în iarnă, cu grecii de la Aris Salonic. Conform presei din Grecia, mutarea ar fi picat după ce croatul a picat testul medical. 

Halilović neagă însă. „Am citit multe minciuni și trebuie să spun că nu e adevărat că aș fi picat testele medicale. Le-am trecut. Realitatea e că nu am vrut să semnez contractul, pentru că Aris mi-a oferit mai puțin decât ne înțelesesem verbal”, a declarat mijlocașul ofensiv.

Alen Halilović, cel mai tânăr debutant la naționala Croației, a trecut și pe la Milan

Pentru fostul jucător al Barcelonei, un transfer în România ar însemna o șansă de a-și revitaliza cariera. Cu 10 selecții la naționala Croației, pentru care a debutat la doar 16 ani, Halilović are în CV cluburi precum Milan, Hamburg, Standard Liege sau Birmingham City.

„Întrebarea care se pune este dacă Halilović își dorește să meargă la Rapid. La 26 de ani, cu o carieră turbulentă și diverse rătăciri, ar trebui urgent să-și găsească loc undeva, fie și în România. Ajuns la o vârstă la care ar trebui să fie la apogeul carierei, acum este fără echipă de aproape jumătate de an. Trebuie să evolueze și să își recapete forma de altădată.

Pe bună dreptate, mulți se întreabă azi unde este și ce face Alen Halilović. Momentan se antrenează singur, ca să fie în formă, și așteaptă vara pentru a începe un nou drum în cariera sa”, scrie cotidianul bosniac Sport.

  • 28 de minute a jucat Halilović pentru prima echipă a Barcelonei, într-un 4-0 cu Elche, în Copa del Rey.
  • 3 meciuri și 60 de minute a adunat croatul pentru Milan.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!