Fotbal intern

Stadion de 5 milioane € si 12.000 de locuri. Planuri mari la Baia Mare, anuntate chiar inaintea meciului cu Steaua: dupa handbal, baimarenii vor sa performeze si la fotbal

FCM Baia Mare - Steaua este LIVE la Sport.ro, joi seara, de la 20:30

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Octombrie 2015, 17:12
Data actualizarii: Miercuri 28 Octombrie 2015, 17:35

Baia Mare se pregateste pentru un meci mare, primul in 20 de ani de acest gen. Echipa din localitate, care lupta si pentru promovarea in prima liga, joaca impotriva Stelei in Cupa Romaniei, intr-un meci ce va fi transmis IN DIRECT si de Sport.ro, joi seara, de la 20:30.

Aflati in fata unui meci de mare importanta, baimarenii viseaza cu ochii deschisi la o surpriza. In Maramures, in jurul sportului s-a creat o emulatie destul de importanta in ultimii ani, mai ales dupa ce HCM si Minaur, cele doua echipe de handbal, de la feminin si masculin, au inceput sa se bata la titlu si sa joace in cupele europene. Pe langa handbal, baimarenii vor, insa, sa performeze si la fotbal, iar primarul Catalin Chereches isi dezvaluie planurile: "Obiectivul e promovarea, dar si modernizarea stadionului".

In ciuda problemelor avute cu DNA in ultimele luni si a acuzatiilor de abuz in serviciu care i se aduc, primarul orasului Baia Mare, Catalin Chereches, continua sa sprijine sportul maramuresan. Astfel, acesta spune ca a demarat mai multe demersuri la Ministerul Dezvoltarii pentru atribuirea a cinci milioane de euro catre Primaria Baia Mare pentru constructia/modernizarea stadionului din oras.

"Avem proiectul depus la Ministerul Dezvoltarii respectiv la Compania Nationala de Investitii pentru modernizarea acestui stadion si va fi un proiect de cinci milioane de euro. Vom avea un stadion modern care va avea in principiu 12.000 de locuri. Va fi un stadion pe care isi va putea gasi locul si isi va putea desfasura activitatea FCM Baia Mare, Minerul Baia Mare, FC Maramures sau cum vreti dumneavoastra sa ii spuneti in Liga Nationala", a spus Catalin Chereches, primarul orasului Baia Mare.

Primarul baimarean spera ca FCM Baia Mare sa promoveze in acest sezon, echipa "avand o sansa rar intalnita".

"Imi doresc sa ne tinem de cuvant intr-un mod, ca sa spun asa, foarte optimist fata de baimareni si sa putem sa facem un efort substantial in acest campionat, in acest sezon 2015-2016, si sa promovam. Este o ocazie importanta. Este o ocazie cu care greu ne vom mai intalni. Asta inseamna consolidarea echipei, inseamna rigoare administrativa, inseamna forte inclusiv financiare care trebuie sa vina si sa sustina această echipa. Nu doar Municipiul Baia Mare. Municipiul Baia Mare va face tot efortul chiar la urmatoarea rectificare sa mai ajute clubul dar ii invit pe toti cei care cred in acest sport si cred in dezvoltarea acestui sport in Baia Mare sa vina alaturi de acest club", a mai spus Catalin Chereches. 

Modifică setările cookies