Scandal în fotbalul românesc! Arbitrul a oprit meciul mai devreme după ce a fost agresat de jucători

CS Socodor liga 4 Șoimii Șimand Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 Noiembrie 2021, 11:25
Data actualizarii: Luni 22 Noiembrie 2021, 11:31

O partidă din Liga 4-a a fost încheiată mai devreme de arbitru! 

Meciul dintre Șoimii Șimand și CS Socodor, două echipe din Arad, s-a încheiat abrupt din cauza unui scandal imens. 'Centralul' partidei, Darius Leah, a decis să încheie meciul în minutul 88, după ce a fost agresat de mai mulți jucători de-ai gazdelor. 

Motivul invocat de jucători a fost că arbitrul a dictat cu mare ușurință lovituri libere din preajma careului, împotriva Șoimilor Șimand, anunță liga2.prosport.ro. Oaspeții au încercat să îl protejeze pe Leah, însă situația a degenerat și mai tare. 

Mai mult, sursa citată informează că unul dintre jucători l-a lovit pe arbitru cu un procedeu împrumutat din artele marțiale, iar alți doi s-au năpustit asupra lui Leah, care i-a eliminat pe toți trei de pe teren.

Reacție din partea gazdelor: „Îmi pare rău de arbitru, dar totul a plecat de la el!”

Antrenorul-jucător al gazdelor, Ioan Ruska, a explicat cum s-au desfășurat lucrurile în momentul incidentului, punctând că prestația arbitrului a dus la scandalul care a degenerat. 

„Prima repriza au dominat-o cei de la Socodor, dar în a doua au căzut fizic și presiunea scorului alb a dus la permanente vociferări și nemulțumiri la adresa deciziilor centralului. Practic, după minutul 60, «centralul» a scăpat jocul din mână și le-a dat oaspeților 6-7 faze fixe în zona careului mare pentru infracțiuni inexistente, fapt ce i-a iritat pe tinerii noștri jucători, fără experiență competițională. 

Pe final de meci, după ce am luat gol tocmai dintr-o astfel de lovitură liberă, Cl. Ujoc a luat meritat un galben, dar a protestat și centralul i-a dat al doilea galben și roșu. În acel moment, au sărit și alți jucători la arbitru, am încercat și eu să aplanez spiritele, au intrat în meleu și jucători de la Socodor și meciul a fost întrerupt. 

În raport e scris că portarul Matiș l-ar fi lovit cu capul pe arbitru, ceea ce nu este adevărat. Am fost acolo și sunt sigur că nu a fost așa. În schimb, în învălmășală s-au îmtâmplat mai multe lucruri care nu sunt scrise, de exemplu au fost și doi jucători de la Socodor care meritau să le fie reținute carnetele. 

Îmi pare rău de arbitru, nu credeam că vom termina anul în așa mod, dar totul a plecat de la maniera lui de a crea avantaje pentru oaspeți. Nu am fi pierdut dacă nu erau ajutați în acest mod, ne-am ținut bine, iar ei au căzut fizic după o oră de joc. 

Evident, nu sunt mulțumit de ultimul loc din clasament, sunt cel mai slab antreor de la Liga 4-a. Pe de altă parte, sunt mulțumit că am încercat să jucăm fotbal, cu jucători tineri. Cred că am fost păgubiți de 12-13 puncte la meciuri pe care le-am pierdut nemeritat. Suntem la zi cu salariile datorită eforturilor făcute de primărie și de frații Daniel și Lucian Cordoș. Le mulțumim și sperăm să ne revanșăm în primăvară”, a declarat Ioan Ruska.

Sursa foto: Sport Arad

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!