Porumboiu, despre meciul caritabil: "Tribunele goale sunt dezolante la o astfel de actiune" Ce zice Hagi:

Autor: Sport.ro
Joi 02 Septembrie 2010, 11:28

	Porumboiu, despre meciul caritabil: "Tribunele goale sunt dezolante la o astfel de actiune" Ce zice Hagi:

Adrian Porumboiu a arbitrat meciul caritabil "Fotbal pentru viata", care s-a jucat miercuri seara pe stadionul din Stefan cel Mare. „Initiativa a fost una excelenta, pacat de lumea putina din tribune"

"Pacat ca la noi nu prind astfel de actiuni. Pana la urma, a fost prezenta crema fotbalului romanesc care a spus ceva la cel mai inalt nivel. Tribunele goale sunt dezolante la o astfel de actiune. Organizatorii merita toate felicitarile", a spus Porumboiu.

Hagi spune ca actiunea a fost un succes. "Am incercat sa facem si noi cate ceva, cat am putut. As vrea sa le multumesc celor care au venit la stadion, si-au luat din timpul lor sa fie alaturi de noi. A fost o seara speciala si ar fi bine sa se mai repete astfel de lucruri in Romania. Pentru inceput, nu e rau, dar se poate si mai bine. E un inceput si un semn bun ca sportul, sanatatea, cultura, s-au unit ca sa ajute copiii. In plus, e un prilej si pentru noi sa mai jucam impreuna", a spus Hagi.

Fiul finantatorului FC Vaslui, regizorul Corneliu Porumboiu, care a evoluat in meciul caritabil arbitrat de tatal sau, a laudat initiativa organizatorilor. "Nu stiu ce nota sa-i dau tatalui meu pentru arbitraj, am fost la nivelul ierbii si nu stiu ce sa zic. Dar cred ca si-a mai pastrat ceva din fostul arbitru. Acum e jumatate arbitru, jumatate patron. Serios vorbind, sper ca spitalul sa se contruiasca pana la urma", a spus Corneliu Porumboiu.

Fostul arbitru international Ion Craciunescu, unul dintre arbitrii asistenti ai meciului caritabil, s-a bucurat ca personalitati din sport si cultura si-au dorit sa participe la meciul caritabil de pe stadionul "Dinamo". "Este o initiativa exceptionala. Cand privesti acesti copii te trec fiorii. Cred ca oamenii care au bani ar trebui sa vina sa ia contact cu acesti copii, sa-i priveasca in ochi, sa-i simta si sa-i ajute, pentru ca degeaba au bani daca sunt foarte multi copii in Romania care au probleme mari si nu sunt ajutati. Din pacate, este o realitate trista si sportivii, oamenii din media, artistii, oamenii de cultura, au tinut sa fie prezenti la acest eveniment", a spus Craciunescu.

Craciunescu a laudat efortul lui Adrian Porumboiu de a veni de la Vaslui la Bucuresti pentru meciul caritabil. "Cu Porumboiu mi-am permis sa glumesc foarte mult, pentru ca el a fost si este prietenul meu. A facut un efort extraordinar sa vina de la Vaslui, lasand afacerile si una peste alta sper sa-si lase si banii pe aici, ca nu o sa se intoarca el cu toti la Vaslui. Nu o sa fie nebun sa plece cu toti banii. Cred ca o sa doneze o suma importanta. A si arbitrat foarte bine. De reprosat e ca nu m-a bagat in seama, m-a vazut de perspectiva, tanar, m-a vazut mai frumos decat el, si mai destept, si a cautat sa ma boicoteze", a glumit el.

Aproximativ 1.500 de persoane au asistat, miercuri, pe stadionul "Dinamo", la meciul caritabil organizat in vederea strangerii de fonduri pentru construirea unei noi aripi a spitalului "Marie Curie" din Bucuresti si la care au participat foste glorii ale fotbalului romanesc, artisti sau medici.

Din echipa "Profesorilor" au facut parte: Rica Raducanu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Mihai Leu, Dan Alexa, Marian Olaianos, Robert Turcesu, Tudorel Stoica, Vlad Hagiu, Dacian Varga, Serban Huidu. Pe parcurs au mai intrat: Iosif Rotariu, Edi Petrosel, Cristi Hrubaru, Emil Gradinescu, Corneliu Porumboiu, doctorul Radu Spataru, Sorin Danescu, Pepe, Mihai Mitoseru. Antrenorul echipei a fost Emerich Ienei.

Din echipa "Doctorilor" au facut parte: Ioan Andone, Miodrag Belodedici, Tibor Selymes, Romulus Buia, Cornel Ilie, Lucian Viziru, Mihai Georgescu, Dan Bitman, Virgil Iantu, Dumitru Moraru, Valentin Savadosi. Pe parcurs au mai intrat: Viorel Mazilu, Cristian Dulca, Adrian Ilie, Mihai Gainusa, Vicentiu Iorgulescu, doctorul Oancea, Dan Filoti, Leonard Doroftei, doctorul Catalin Carstoveanu. Antrenor a fost Gino Iorgulescu.

Meciul a fost arbitrat de Adrian Porumboiu, ajutat la cele doua linii de Ion Craciunescu si Teodor Craciunescu. In repriza a doua, Ion Craciunescu a jucat la echipa "Profesorilor", lasandu-l pe Serban Huidu tusier mai multe minute.

Fondurile obtinute in urma desfasurarii partidei vor fi donate pentru proiectarea si construirea unei noi aripi a spitalului "Marie Curie" din Bucuresti, campanie sustinuta de fundatia "Salvati-va ingerii".

Coronavirus România, bilanț 24 septembrie. 1.639 de persoane infectate în ultimele 24 de ore
BRAT