Petrolul a pierdut doi jucatori in doua zile: Nepomuceno a fugit din cantonament la 4 dimineata, Lesoimier s-a retras

Petrolul a pierdut doi jucatori in doua zile: Nepomuceno a fugit din cantonament la 4 dimineata, Lesoimier s-a retras

Gevaro Nepomuceno a fugit din cantonamentul Petrolului luni, la ora 4 dimineata, pentru a semna cu Maritimo Funchal. Petrolistii anunta ca il vor denunta la FIFA 

Aflata pe ultimul loc in Liga 1, cu sanse mici de evitare a retrogradarii, Petrolul se confrunta cu probleme incredibile in cantonamentul din Antalya. Dupa o campanie de transferuri interesata, care a propus nume ca Paolucci, Pacar sau Prestia ca noutati in lotul ploiestenilor, prahovenii au inceput sa piarda jucatori. Din motive incredibile! Dupa ce francezul Benoit Lesoimier a parasit cantonamentul din statiunea turca Lara, motivand ca se retrage din viata sportiva, Petrolul a mai pierdut un jucator. E vorba despre unul dintre cei mai vechi oameni ai ploiestenilor, mijlocasul Gevaro Nepomuceno!

Fuga lui Nepomuceno, la 4 dimineata

Jucatorul de 23 de ani, care mai are contract cu Petrolul pana in iunie 2017, a fugit din cantonamentul echipei luni dimineata, in jurul orei 4:00, urcandu-se direct intr-un avion cu directia Funchal. Acolo unde a fost asteptat de oficialii lui Maritimo, echipa aflata pe locul 13 in Portugalia. Evident, fara ca oficialii Petrolului sa isi dea acordul pentru plecare! In aceste conditii, Nepomuceno ar putea fi suspendat cel putin un an si jumatate din fotbal, mijlocasul de 23 de ani avand doar doua luni intarziere la salariu, insuficient pentru a putea fi declarat liber de contract. Nici macar colegul sau de camera, Zoubir, nu a putut sa-l opreasca.

"Artificiul" pe care se bazeaza, insa, impresarul jucatorului vizeaza si datoria acumulata de petrolisti in ultimii doi ani, inainte ca Petrolul sa intre in insolventa. Totusi, datoriile respective intra sub incidenta planului de reorganizare, astfel ca echipa prahoveana nu-l poate pierde, momentan, gratis pe Nepomuceno. In schimbul sau, Petrolul cere o suma de bani, insa Maritimo nu pare dispusa si nu are fondurile sa o achite, astfel ca acest conflict va trena.

Lesoimier, somer pentru doi ani

In cazul lui Lesoimier, surpriza a fost imensa. Dupa aproape doua saptamani de cantonament, mijlocasul francez de 32 de ani a cerut o intrevedere cu sefii echipei. Motivand ca nu se astepta ca antrenamentele sa fie atat de dure, iar cerintele atat de mari, Lesoimier, jucator care a marcat chiar impotriva lui PSG la inceputul lui 2014, a cerut dezlegarea. A plusat chiar prin decizia de a se retrage din fotbal. In ciuda discutiilor pe care le-a avut cu ceilalti jucatori francezi care se afla in lotul echipei ploiestene, Lesoimier a fost de neinduplecat. Iar sansele ca el sa joace fotbal sunt mici in urmatorii doi ani, avand in vedere ca Petrolul i-a inserat o clauza in acordul de reziliere prin care orice echipa care il va legitima in aceasta perioada va trebui sa achite ploiestenilor suma de 200.000 de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis: Din 15 mai se elimină purtarea măștii în exterior și restricțiile de circulație pe timp de noapte
BRAT
Modifică setările cookies