Mutu Cristi Sapunaru Dragos Grigore Echipa Nationala Rapid Fotbal intern

Mutu: "Cristi Săpunaru și Dragoș Grigore sunt cei mai buni fundași din Liga 1" 

Meciurile naționalei cu Grecia și Israel sunt ÎN DIRECT pe Pro X și VOYO, dar și în format LIVE BLOG pe www.sport.ro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2022, 17:41
Data actualizarii: Vineri 18 Martie 2022, 18:04
  • ROMÂNIA – Grecia, vineri, 25 martie, ora 20:15, stadion Steaua, LIVE pe PRO X și VOYO
  • Israel – ROMÂNIA, marți, 29 martie, ora 20:45, stadion Netanya, LIVE pe PRO X și VOYO

Antrenorul formaţiei FC Rapid Bucureşti, Adrian Mutu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că s-ar bucura ca fundaşul său, Cristian Săpunaru, să revină la echipa naţională de fotbal.

"M-aş bucura pentru Cristi să revină. Eu am spus că scopul meu e de a-l antrena pentru a fi capabil să joace din nou pentru echipa naţională. Acum că îl va convoca Edi Iordănescu sau ce se întâmplă între ei, pentru că se şi cunosc foarte bine, rămâne de văzut. Dar Cristi şi Grigore sunt cei mai buni fundaşi din Liga 1 la momentul actual. Eu cred că Săpunaru îşi doreşte, a fost căpitanul naţionalei după plecarea lui Cristi Chivu, deci a fost un jucător exponenţial şi important pentru naţională", a explicat Mutu.

Când s-a retras Săpunaru din națională

La 3 septembrie 2019, Cristian Săpunaru şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a României pentru care a evoluat în 36 de meciuri, în 11 dintre ele purtând banderola de căpitan. La momentul respectiv, el declara că este "timpul să mă retrag de la echipa naţională a României şi să las locul celor tineri şi dornici de performanţă". Instalat în funcţia de selecţioner la 25 ianuarie, Edward Iordănescu a anunţat că îşi doreşte să discute cu unii dintre jucătorii care s-au retras sau au ieşit din circuitul echipei naţionale, printre aceştia numărându-se fundaşii Cristian Săpunaru (FC Rapid) şi Gabriel Tamaş (FC Voluntari). Primul meci al echipei naţionale a României din acest an este amicalul cu Grecia, programat la 25 martie, pe Stadionul Steaua din Capitală.

Adrian Mutu a menţionat că jucătorul Rareş Ilie va fi cu siguranţă convocat la selecţionata Under-21 a României, dar acum este important ca el să dea totul la reprezentativa Under-19 deoarece aceasta va participa la Turul de Elită din Croaţia, ultima fază înainte de Campionatului European.

"Rareş Ilie merită să fie la naţionala Under-21 şi va fi acolo. Însă în momentul acesta naţionala U19 are calificări importante în Croaţia şi poate da o mână de ajutor. Cred că antrenorii de la FRF ştiu unde este interesul mai mare, şi chiar şi după părerea mea acum Under-19 are prioritate. Dar sigur că Rareş va fi la Under-21. Ar fi culmea să fie dezamăgit că e la naţionala U19. El trebuie să meargă acolo şi să dea totul pentru că e titular în Liga I. Altfel ar fi un pas înapoi pentru el în ceea ce înseamnă respectul pentru fotbal", a spus Mutu.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!