Mihai Stoica FCSB Liga 1 Fotbal intern Mihai Stoica

MM Stoica, atac furibund după anunțul că impozitul pentru câștigurile din industria pariurilor va crește la 40%

Guvernul României se pregătește să dea o lege prin care impozitul pentru câștigurile provenite din industria jocurilor de noroc să crescă la 40%.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Iunie 2022, 12:11
Data actualizarii: Joi 30 Iunie 2022, 12:19

Este de așteptat ca măsura să aibă un impact puternic asupra agențiilor de pariuri, ceea ce a stârnit nemulțumirea oficialului FCSB-ului, club sponsorizat de o agenție de pariuri sportive.

„Dacă se vor impozita câștigurile de la pariuri sportive, nu va mai juca nimeni, casele de pariuri nu vor mai face profit iar statul nu va mai încasa impozite.

Eu aș propune altă măsură. Să se testeze IQ-ul celor care se avântă cu asemenea propuneri și să se pună impozit pe prostie. S-ar face bani”, a fost mesajul postat de MM Stoica pe rețelele de socializare.

În contextul în care România se confruntă cu o criză financiară, PNL și PSD încearcă să obțină mai mulți bani la bugetul de stat, prin introducerea de noi taxe și impozite. Printre acestea se numără și creșterea impozitării câștigurilor obținute la jocurile de noroc, la 40%.

În momentelul de față, cotele de impozitare sunt de 1%, 16% și 25%. Procentele mai mari se aplică doar câștigurilor majore, care depășesc 13.000 de euro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!