Razvan Lucescu dan sucu George Copos Rapid Razvan Lucescu - Rapid Fotbal intern George Copos

"Îl iubesc pe George Copos!" Răzvan Lucescu a fost întrebat despre Dan Șucu. De ce a amintit de fostul patron de la Rapid

Rapid va avea buget consistent și două baze de pregătire. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 12:49
Data actualizarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 13:21

Răzvan Lucescu are o afinitate pentru Rapid, formația cu care ajungea până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, ediția 2005-2006, când giuleștenii erau eliminați în urma unei duble cu Steaua condusă pe atunci de Cosmin Olăroiu.

Fiul lui Mircea Lucescu s-a impus rapid în fotbalul românesc, a condus și prima reprezentativă, dar prezentul și-l construiește în Grecia, la PAOK Salonic. Asemenea lui Mircea Lucescu, și Răzvan a știut să gestioneze relații în fotbal cu patroni difcili. S-a "antrenat" pentru cei din străinătate cu George Copos, omul care a făcut din trupa vișinie o adevărată forță la finalul anilor '90, dar și în anii 2000. 

  • George Copos

Răzvan Lucescu: "Îi sunt recunoscător lui Copos"

După ce a terminat sezonul actual pe locul 9, chiar în anul promovării, Rapid a fost preluată de omul de afaceri Dan Șucu, cel care a promis un buget de 7 milioane de euro. 

Răzvan Lucescu a vorbit recent despre George Copos, dar a fost chestionat și despre Șucu. "Îl iubesc pe George Copos. Îi sunt recunoscător. Am devenit mai înțelept. Modul lui de a pune presiune m-a ajutat să gestionez în toți acești ani presiuni uriașe. Ceea ce s-a întâmplat bun Rapidului i se datorează lui Copos. El a adus jucători, a ales antrenorii care au contribuit la creșterea clubului.

Sigur, poate ar fi putut obține mai mult dacă ar fi arătat un alt fel de generozitate. Dar asta e partea a doua. Nu-l cunosc pe domnul Șucu, dar îmi doresc să aibă o mare contribuție la succesul Rapidului. Echipa să fie în top, pentru că fotbalul românesc are nevoie de emulație, de suporteri și de cluburi cu tradiție la vârf", a precizat antrenorul lui PAOK, pentru playsport.ro.

"Dacă Rapidul începe să discute despre titlu face o mare greșeală. Trebuie să ții cont nu numai de visul tău sau să te raportezi la ceea ce crezi tu că poți obține. Sau să te ghidezi doar după faptul că a intrat în club un acționar cu potențial, care poate ridica economic societatea. E bine să te uiți cine sunt forțele sportive ale României.

Cum sunt organizate. Să înțelegi că FCSB, CFR, Craiova sunt formații cu experiență în lupta pentru campionat. Au altă greutate. Asta nu înseamnă că nu trebuie să te bați. Să profiți de o eventuală oportunitate ori dacă se deschide un culoar pe fondul crizei unei rivale. Dar tu, Rapid, abia revenit în Liga 1 după o perioadă neagră, să te gândești la titlu în al doilea sezon de la revenire, e exagerat!", a mai spus Răzvan Lucescu, pentru sursa mai sus menționată. 

Rapid a intrat de săptămâna trecută în era Dan Șucu, unul dintre cei mai bogați oameni de români, cunoscut drept omul care a construit "imperiul" Mobexpert.

Promisiunea lui Dan Șucu 

Într-o conferință de presă, Dan Şucu a subliniat că FC Rapid cu are niciun fel de dorinţă de a intra într-o legătură cu ceva ce are legătură cu statul. “Nu dorim niciun ban din partea niciunei primării, niciun ban din partea niciunui minister, ne vom plăti toate taxele în conformitate, ireproşabil din punct de vedere fiscal.

Anul viitor sperăm la venituri 6 milioane spre 7 şi cheltuieli echivalente. Nu are ce căuta banul public în fotbal. Banul public este binevenit în cel mai bun caz în zona de sport de masă. Nu ne interesează doar ideea de a fi campioni, ne interesează şi modul cum ajungem acolo”.

A fost odată Pro Rapid...

Rapid va beneficia într-un an şi jumătate de două baze sportive în nordul Capitalei, Constructorul şi Coresi, amenajarea lor urmând să se ridice în total la aproximativ 8 milioane de euro.

"Noua bază a Rapidului are 3,6 hectare, e fosta bază Constructorul. Deocamdată nu avem un nume, pentru că nu am hotărât care e sponsorul care ne va ajuta. Terenul principal va fi hibrid, la fel ca cel de pe stadion şi îl va folosi echipa mare, vor fi vestiare, sală de forţă, de relaxare, un mic hotel... ceva ce nu prea găsim peste tot în Bucureşti acum. Această bază va fi operată de clubul Rapid. Ea a costat 3 milioane şi un pic de euro, şi investiţia de acolo va fi de 5 spre 6 milioane, termenul de finalizare - aproximativ 18 luni. 

A doua bază este Baza Sportivă Mobexpert, fostă Coresi, iar ea este pentru sportul de masă. Aproximativ 1.000 de copii între 5 şi 17 ani vor face fotbal aici. Această a doua bază va fi operată de Şcoala de Fotbal Rapid, o organizaţie non-profit. Baza pentru sportul de masă a costat 2 milioane de euro, iar amenajarea ei va costa încă 2 milioane, totul va fi gata în 18 luni. Investiţiile în aceste două baze sunt pur private ale mele", a mai precizat Dan Şucu.

VIDEO cu Adi MUTU la Ora Exactă în Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!