"Giani, în primul minut nu se face fault!" :) Ioan Andone, dialog memorabil cu Kiriță

Ioan Andone Dinamo Giani Kirita Fotbal intern Ioan Andone / Sursă: Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 29 Aprilie 2024, 11:11
Data actualizarii: Luni 29 Aprilie 2024, 15:50

Fostul mare dinamovist Ioan Andone a rememorat o discuție pe care a avut-o cu Giani Kiriță în perioada în care se afla pe banca lui Dinamo.

Din articol

Potrivit fostului antrenor al "câinilor", Giani Kiriță era un fotbalist disciplinat, însă obișnuia să fie agresiv în timpul meciurilor în duelurile cu adversarii, pentru a-i intimida.

Nea "Ando" a dezvăluit că după fiecare meci trebuia să-l atenționeze pe Giani Kiriță să nu mai fie atât de agresiv cu adversarii încă din primul minut.

"Cu Giani, singura problemă pe care o aveam cu el... era prea agresiv. Un fundaș trebuie să fie mai agresiv, sunt de acord, și regulamentul era mai permisiv decât cel de astăzi, dar trebuie să știi când să faci un fault. Asta tot încercam să-i explic.

'Giani, în minutul unu nu se face fault, se face obstrucție, Giani. Lasă-l să-l vezi, stânga, dreapta, îl prinzi tu. Ușor, pentru că dacă iei cartonaș galben, după aia nu poți să mai fii agresiv'. De asta se spune că antrenorul trebuie să fie și psiholog", a povestit Ioan Andone la microBEAST.

Giani Kiriță și-a început cariera de fotbalist la Rocar și a îmbrăcat tricoul lui Dinamo în două rânduri: 1996-1997 și 1998-2003. A mai evolulat la echipe precum: Samsunspor, Gaziantep, Ankaragucu, Bursaspor, FCM Targu Mures și CS Buftea.

Două titluri și trei Cupe ale României a cucerit Giani Kiriță alături de Dinamo.

Despre Ioan Andone

Ioan Andone, supranumit "Fălcosul", a fost un fotbalist și antrenor român de excepție, a cărui trecut este strâns legat de clubul Dinamo. Născut pe 15 martie 1960 la Șpălnaca, Andone a debutat în fotbalul profesionist la Corvinul Hunedoara în 1978, unde a jucat timp de cinci ani, până în 1978.

A jucat ca fundaș central și a cucerit două titluri de campion și trei Cupe ale României cu Dinamo București (1983-1990). În străinătate a îmbrăcat tricourile unor cluburi precum Elche (Spania) și Heerenveen (Olanda), de unde s-a și retras.

Nici cariera de antrenor a lui "Ando" nu a fost lipsită de performanță. Acesta a cucerit trei campionate (unul cu Dinamo, două cu CFR Cluj) și patru Cupe ale României (trei cu Dinamo și una cu CFR Cluj).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!