Ghencea, Giulesti, Stefan cel Mare si stadionul Arcul de Triumf se transforma complet! Cand incep lucrarile pentru Euro 2020

Ghencea Arcul de Triumf EURO 2020 Giulesti stefan cel mare Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Martie 2016, 12:21
Data actualizarii: Duminica 13 Martie 2016, 12:24

Romania se pregateste pentru Euro 2020.

Vicepremierul Vasile Dincu, ministru al Dezvoltarii si Administratiei Publice, a anuntatca exista proiecte pentru stadioanele Dinamo, Steaua, Rapid si Arcul de Triumf, iar din 2017 va incepe reconstructia acestora.

"Trebuie sa reabilitam patru stadioane de antrenamente pentru patru echipe - este vorba de stadionul Dinamo, Steaua, Rapid si cel de la Arcul de Triumf. Exista proiectele pentru cele patru complexe, sunt la Compania Nationala de Investitii, la MDRAP. in aceasta toamna facem studiile de fezabilitate si, de la anul, incepem reconstructia acestor stadioane", a spus Dincu, la "Dupa 20 de ani", la Pro TV.

El a explicat ca nu este vorba de o reconstructie din temelii a stadioanelor. "O sa incercam sa vedem ce bani vom avea - putem sa facem o faza mai extinsa, sa incercam sa reabilitam stadioanele intr-un grad mai mare, sau sa reabilitam mai mult suprafata de joc. Asta va decide bugetul. Eu am un proiect ambitios cu patru complexe sportive care sa arate european si modern. Sa vedem cu finantele si cu ceilalti daca vom avea bani sa le punem la acest nivel", a adaugat Dincu.

Intrebat despre constructia stadioanelor din Teleorman, vicepremierul a explicat ca nu e vorba de lucruri care se fac ''in acest moment'', ci de anumite investitii care se fac pe termen lung.

"La Compania Nationala de Investitii sunt 1.500 de proiecte adunate din zona autoritatilor locale. Aceste 1.500 de subiecte sunt pe mai multe categorii - sali de sport, camine culturale, asezaminte culturale, case de cultura, orfelinate si cladiri sociale. Se inregistreaza la Minister unde exista un comitet interministerial care analizeaza aceste investitii - oportunitatea lor - si le trece pe o lista sinteza. Aici se prioritizeaza si s-ar putea face in 20 de ani unele, iar altele in zece ani. Nu este vorba de lucruri care se fac in acest moment, ci este vorba de anumite investitii care se fac pe termen lung. Avem 50 sau 70 de stadioane din orase mari care sunt pe aceasta lista, evident ca nu se pot face toate dintr-o data, dar este foarte bine sa reabilitam bazele sportive din România si este unul dintre proiectele Guvernului", a aratat Dincu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!