FOTO Gest rafinat al fanilor FCSB-ului pentru legenda clubului Dinamo, Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin Fotbal intern Ivan Patzaichin a încetat din viață la 71 de ani, după ce s-a luptat cu o boală incurabilă.
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 22:32
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 22:50

FCSB - Dinamo, meci și în memoria marelui Ivan Patzaichin. 

Derby-ul a fost presărat de momentul de neînțeles al centralului Istvan Kovacs, care l-a eliminat fără un argument solid pe Steliano Filip, dar și de duelul galeriilor.

Gest rafinat al fanilor FCSB-ului pentru legenda clubului Dinamo, Ivan Patzaichin

Deși fanii celor două formații au afișat bannere ironice îndreptate către rivali, "taberele" au fost unite datorită legendarului Ivan Patzaichin. 

  • Ivan Patzaichin a încetat din viață la 71 de ani, după ce s-a luptat cu o boală incurabilă.

Cvadruplul campion olimpic la canoe s-a stins din viață duminica trecută, la vârsta de 71 de ani, răpus de o boală incurabilă. Legendă a clubului Dinamo, Patzaichin a fost omagiat la partida de duminică seara și de fanii roș-albaștrilor, care au atașat un banner în memoria "Amiralului" flotilei românești de kaiac-canoe. 

Fanii FCSB-ului: "RIP, Patzaichin!"

"RIP Patzaichin!", au scris suporterii roș-albaștrilor pe bannerul afișat minute în șir, după ce în debutul partidei și susținătorii grupării din Ștefan cel Mare arboraseră un banner în memoria omului care a scris istorie în sportul mondial. 

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

Ivan Patzaichin, o carieră minunată

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur). Juan Antonio Samaranch, preşedintele CIO, i-a conferit Ordinul Olimpic Colanul de Platină, fiind singurul sportiv român deţinător al acestui ordin, iar în anul 2000 a fost distins cu Ordinul naţional 'Serviciul Credincios' în grad de ofiţer.

În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv  Român.La 26 noiembrie 2019, când a împlinit 70 de ani, a primit din partea Preşedinţiei României Ordinul Naţional ''Steaua României'' în grad de Cavaler. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!