GALERIE FOTO Fundașul-fenomen care a făcut istorie la Corvinul Hunedoara și a ajuns să coste de 8 ori mai mult, după un singur sezon

Fotbal intern
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2024, 16:25
Data actualizarii: Marti 04 Iunie 2024, 18:07

Corvinul Hunedoara se mândrește cu un fundaș central care valorează 400,000 de euro. 

Antoniu Manolache are 24 de ani și a scris istorie pentru clubul-emblemă al Municipiului Hunedoara, Corvinul.

Jucătorul convocat la categoriile Under 15, 16, 17, 18 și 19 ale echipei naționale a României a jucat un rol esențial în câștigarea Cupei României, primul trofeu din palmaresul clubului hunedorean. În sezonul 2023/24, Manolache s-a impus ca titular sub comanda lui Florin Maxim, iar seria de prestații convingătoare i-a urcat notabil valoarea. 

Antoniu Manolache, cotat de Transfermarkt la 400,000 de euro, la un an după ce era evaluat la doar 50,000

Conform Transfermarkt, fundașul central al Corvinului Hunedoara valora doar 50,000 de euro în vara anului trecut, atunci când a fost transferat de la Petrolul Ploiești, deși jucase în stagiunea anterioară pentru Gloria 2018 Bistrița, formație învinsă de Corvinul Hunedoara în semifinala de play-off pentru promovare.

Antrenorul Florin Maxim și secunzii săi l-au observat pe Antoniu Manolache în cele două meciuri câștigate de hunedoreni, scor 2-1 de fiecare dată, iar transferul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai inspirate.

Manolache a înscris contra Sepsi, Voluntari și Oțelul, în Cupa României 2023/24

În sezonul 2023/24 al Ligii a doua, Manolache a înregistrat 19 apariții în tricoul Corvinului, echipă pentru care a punctat de două ori și a înregistrat alte două pase decisive. 

Mai important însă, Manolache a fost omul golului și unul dintre secretele succesului Corvinului în Cupa României. A înscris împotriva Oțelului Galați golul egalizator, la scorul de 1-2, în finala Cupei, dar și la loviturile de departajare, deschizând seria golurilor marcate de hunedoreni la penalty-uri. 

În semifinalele Cupei României, Antoniu Manolache a deschis scorul pentru Corvinul Hunedoara, în confruntarea cu FC Voluntari, încheiată scor 3-1, iar, în faza grupelor, hunedorenii au eliminat fosta câștigătoare a Cupei, Sepsi OSK, scor 1-0, printr-un gol înscris de același Manolache. 

După câștigarea Cupei României, lotul Corvinului Hunedoara a ajuns să valoreze 4,55 milioane de euro, conform Transfermarkt. 


Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României 2024

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!