EXCLUSIV ”Frații Dedeman” continuă investițiile la echipa de fotbal preluată și nu renunță la planul lor: ”Fac ce a făcut Hagi” 

fratii dedeman Adrian Paval Dragos Paval Gheorghe Hagi Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 20 Aprilie 2024, 09:06
Data actualizarii: Duminica 21 Aprilie 2024, 07:47

Dragoș și Adrian Pavăl, frații care dețin Dedeman, continuă să investească în echipa de fotbal pe care au preluat-o anii trecuți și au planuri de viitor, să facă o structură după ideea gândită de Gică Hagi, după proiectul Viitorul Constanța.

Au preluat o școală de fotbal inițial, iar ulterior au început să investească și la nivel de seniori, în liga a treia de la noi. S-a pus accent pe infrastructura bazei centrului de copii și juniori, iar în timp proiectul s-a axat pe aducerea celor mai buni tineri din zona Moldovei, dar chiar și din Republica Moldova.

În urmă cu aproximativ doi ani, patronii care dețin Dedeman au hotărât să investească și la nivelul fotbalului de seniori, în Liga 3, la Dinamo Bacău, între timp redenumită FC Bacău. În toată această perioadă, potrivit unei surse Sport.ro, lucrările de infrastructură au continuat și chiar au fost făcute, printre altele, trei terenuri la ieșire din Bacău, două cu gazon sintetic și un teren cu iarbă naturală.

FC Bacău, echipa condusă de ”frații Dedeman”, în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3 

În continuare se urmărește conturarea unui proiect asemănător celui pornit de Gică Hagi în proporție mai mare sau mai mică, dar cert este că accentul se pune pe jucătorii tineri. Cei mai promițători puști de la centru vor face pasul la echipa de seniori din Liga 3, iar în acest moment se vorbește, conform sursei Sport.ro, despre construirea unui hotel și a unui restaurant, în special care să fie benefice copiilor.

La nivel de seniori, FC Bacău a reușit în acest sezon o realizare importantă, bifând calificarea în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3, de pe ultima poziție care permite prezența în grupă, de pe 4, dar trebuie luat în calcul faptul că pe ultima sută de metri s-a retras din campionat liderul Foresta Suceava. Băcăuanii speră la o calificare în barajul de promovare în Liga 2, dar va fi dificil.

”Au făcut, la ieșire din Bacău, două sintetice și un teren cu iarbă. Au cheltuit bani, au investit la școala preluată de la Ciocoiu, că intrase în impas, nu mai avea bani. Au venit frații de la Dedeman, au luat, acum vor să facă un fel de academie în stilul lui Hagi.

Vor să facă și hotel, să le dea și de mâncare copiilor. Se investește, se vrea continuitate acum, ca acei copii de la centre, cei mai buni, să facă pasul la Liga 3, la seniori.

Se încearcă promovarea copiilor care fac junioratul la ei la centru. Vor să îi ducă la Liga 3, să îi țină, să meargă cu ei mai departe, la seniori. Apoi, mai vine și generația următoare și tot așa. Vor să țină echipa din Liga 3 cu copii crescuți de ei, dar e nevoie și de jucători cu experiență.

Așa a făcut și Hagi la început, s-a bazat pe tineri, dar apoi a mai adus și jucători cu experiență”, a spus sursa Sport.ro.

Frații Pavăl, avere de aproape 3.5 miliarde de dolari 

Rămâne de văzut cum va evolua proiectul pornit de frații Pavăl, pentru că s-au investit și se vor investi sume importante de bani. Sunt printre cei mai bogați români, iar jurnaliștii de la Forbes SUA au evaluat averea lor comună la 3.4 miliarde de dolari. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!