Fotbal intern

Fotbal scos la vanzare. Cum a ajuns o baza sportiva din Romania pe un site de anunturi publicitare si cat costa: FOTO

Fotbalul din Romania supravietuieste cu greu, iar situatia pare sa se agraveze de la zi la zi. Daca unele cluburi din Liga I ori din liga secunda reusesc sa supravietuiasca cu ajutorul fondurilor alocate de la bugetele locale ale localitatiilor din care provin, in orase mai mici situatia e dezastruoasa.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Octombrie 2015, 16:50
Data actualizarii: Miercuri 28 Octombrie 2015, 17:43

Pe rand, echipe de traditie ale fotbalului romanesc ori macar formatii care aveau in urma cu 20, 30 sau 40 de ani un nume cat de cat cunoscut au ajuns sa se stinga.

Mai dramatic este insa ca odata cu acestea, si fotbalul din multe regiuni a decazut complet, iar multe dintre bazele sportive in care acestea activau au ajuns fie intr-o stare deplorabila, fie au fost transformate in ansambluri rezidentiale ori spatii destinate altor activitati.

Un caz de acest gen are acum loc si la Tarnaveni, in orasul care odata "adapostea" unul dintre cele mai mari combinate chimice din tara. 

Echipa din localitate, Chimica Tarnaveni, a fost dizolvata din cauza problemelor financiare, iar patronii clubului au intrat in incapacitate de plata.

In urma acestei decizii, pe stadionul pe care juca Chimica Tarnaveni au ramas sa mai evolueze doar cateva grupe de juniori, insa nici acestea nu vor mai putea evolua acolo.

Potrivit site-ului clujean stiridesport.ro, complexul sportiv din Tarnaveni a fost scos la vanzare pe un site de anunturi, obiectivul fiind incasarea unei sume de peste 650 de mii de euro pentru ca datoriile prezente sa fie stinse.

Chimica Tarnaveni este echipa care l-a dat fotbalului romanesc pe Ladislau Boloni, unul dintre cei mai mari mijlocasi ai echipei nationale.

"Proprietatea este fostul "STADION CHIMICA TARNAVENI" si include constructii speciale si teren. Constructiile sunt specific activitatii sportive: teren sport, sala popice, sala volei, vestiare, magazii, grup social.

Imobilul este amplasat in zona centrala a municipiului Tarnaveni (...) Zona: in imediata vecinatate a Supermarketului PENNY MARKET si a pietei de zi Avram Iancu. Infrastructura: sosea asfaltata, dispune de acces la toate utilitatile", se arata in anunt. 

Boloni: "Orasul e trist si abandonat, nu mai exista nimic"

"Situatia e grava, dar problema e de fapt una economica. Combinatul era cel care tinea totul in viata, a disparut si a dus la somaj...A aparut un oras trist, abandonat, unde tinerii nu-si vad viitorul si asa s-a ajuns si la disparitia sportului.

Fotbalul este foarte important, dar sunt lucruri mai importante in viata. Ma gandesc la toti oamenii de acolo, de la sistemul de spitalizare la pensionari si la tinerii care sunt nevoiti sa plece. Situatia lor e mai grava decat o minge aruncata, sutata sau centrata. Imi pare foarte rau", a spus Boloni pentru Click.

Modifică setările cookies