Fotbal intern

Echipa din Liga 1 care a fost aproape să dea lovitura cu Țucudean. "Dacă m-ar fi sunat mai repede, aș fi venit"

George Țucudean, unul dintre cei mai valoroși atacanți de careu români din ultimul deceniu, s-a retras devreme din activitate. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 19:03
Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 19:20

Arădeanul s-a retras la vârsta de 29 de ani, pe când încă mai era legitimat la CFR Cluj. Din cauza unor probleme la inimă, fostul internațional a ales să spună stop unei cariere construită pe ruta UTA, Dinamo, Standard Liege, FCSB și Viitorul, doar câteve repere ale fostului număr 9.

Într-o vreme în care fotbalul românesc suferă la capitolul atacanți, Țucudean spune că ar mai fi putut juca, ba chiar și-ar fi putut continua cariera la gruparea la care a început fotbalul. 

  • George Țucudean

”Dacă mă sunau cei de la UTA mai repede, poate aș fi revenit. Aș fi revenit cu drag. A fost vorba când am terminat cu CFR-ul.

Dar au apelat la mine cam târziu, aveau atunci probleme în atac. Ca să mă întorc acum, aș avea nevoie de un an jumătate ca să-mi revin, mă înjură jumătate de oraș! Îmi lipsește fotbalul, înainte era totul calculat, la program, acum e mai haotic, fac cum vreau, într-un fel e bine, într-un fel nu.

Fac fotbal de la 6 ani, numai asta am știut, îmi lipsește atmosfera, nebunia aia, când vine sfârșitul săptămânii și un meci în care să dau goluri”, a declarat arădeanul, conform digisport.ro.

Țucudean, doar 10 selecții în națională

Țucudean s-a retras din fotbal cu doar 10 selecții în națională, reprezentativă pentru care a înscris de trei ori. A atins o cotă de piață de 3,5 milioane de euro în 2019 și a câștigat cinci titluri cu trei echipe: trei cu CFR, un titlu cu Viitorul și unul cu FCSB. 

Fostul atacant a evidențiat și spiritul UTA, formație pe care o susține neîncetat. 

”Eram la promovare când jucam la UTA, era Ionuț Popa antenor, am pierdut, erau mulți tineri, apoi fiecare s-a dus pe drumul lui. Mi-am dorit foarte mult să revin, a fost o onoare să joc la clubul unde a jucat și tatăl meu.

Taică-miu a sponsorizat clubul trei ani de zile, tot timpul a avut relații foarte bune, a ajutat mereu. Nu a zis nu niciodată.

Mă bucur pentru UTA, este emulație mare și au rezultate. Și copiii de 5-6 ani care merg la stadion sunt înfocați, știu jucătorii, știu echipa. Acum țin cu UTA pentru că sunt la Arad, e nou promovată. Dacă zic că țin cu CFR, se supără cei de la Dinamo!”, a mai spus George Țucudean, potrivit digisport.ro.

CITESTE SI

Modifică setările cookies