VIDEO EXCLUSIV Discurs manifest al lui Adi Popa despre fotbalul românesc: "M-am judecat cu FCSB 8 luni! Hai să ne uităm la unguri"

Adi Popa, fotbalistul celor de la CSA Steaua, a fost invitatul lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro, emisiune susținută de PENNY.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Iunie 2022, 23:40
Data actualizarii: Marti 28 Iunie 2022, 23:39

Pe lângă amintirile de la FCSB, de la naționala României, începutul său în fotbal sau actuala situație de la CSA Steaua, Adi Popa a vorbit și despre cauzele declinului fotbalului românesc.

Discurs manifest al lui Adi Popa despre fotbalul românesc

Fotbalistul cu 24 de meciuri și patru goluri în tricoul naționalei României spune că rezultatele foarte slabe din fotbalul românesc, atât la nivel de club, cât și de echipe naționale, sunt cauzate în principal de absența unor legi clare, prin care cluburile să prezinte un buget exact și să respecte termenele pentru plata salariilor.

Adi Popa a vorbit și despre infrastructură și implicarea statului în sport și spune că România ar trebui să ia exemplul Ungariei, care are rezultate din ce în ce mai bune la fotbal, cel puțin cu echipa națională.

"Poate fi o discuție foarte amplă, mulți se feresc să spună, o iau pe ocoliș, dar ca să mă rezum așa la câteva cuvinte, trebuie o lege clară. Niște chestii foarte clare, sub formă de lege, ordonanțe. Pot spune aici, să vin cu argumente și exemple. Am fost în Anglia, în Anglia nu există comisii unde să te duci să depui memoriu, nu există ca o echipă să se înscrie în campionat și să nu aibă bugetul garantat. 

Am trecut și eu prin ele, m-am judecat cu FCSB timp de opt luni până să îmi dea decizia că am avut dreptate. Opt luni în care, dacă eu nu aș fi avut ceva strâns, economii, eram în timpul acesta neplătit. La Clinceni, de asemenea m-am judecat opt luni pentru neplată la cinci luni. Semnăm un contract de comun acord, tu mă plătești doi lei pe lună și cinci luni nu-mi dai banii. Eu mă duc la comisii și aștept 7-8 luni ca să-mi iau banii. Nu înțeleg, cred că asta e cea mai mare problemă, de aceea și nivelul scade. 

Nu toți jucătorii au fost pe afară sau au o situație financiară bună, aceste probleme apasă, e normal, se regăsesc și în evoluțiile lor și în calitatea competiției. Adică echipe să facă deplasarea în ziua meciului și alte chestii.... 

Ne ferim, dar eu încerc să mă detașez de imaginea de fotbalist implicat, hai să ne uităm la unguri. Sunt aici, la granița cu noi. Ce au? Ei au investiții, Guvernul se bagă. La noi, dacă o Primărie bagă bani, nu se zice, dacă se bagă la Steaua bani, se zice că sunt bani publici. Dar hai să ne uităm în Liga 1, că se bagă bani publici la mai mult de jumătate din echipe printr-un artificiu. 

Ok, legea trebuie respectată, sunt de acord, dar fără sprijinul statului... E un lucru bun că au început să se facă stadioane, dar până la acei copii să ajungă să joace acolo, trebuie să o luăm de jos, când cresc, trebuie investit în educația lor și în bazele sportive ale echipelor. Un patron e greu să susțină și un club de ligă superioară și o academie pentru că într-o academie sunt cam aceleași cheltuieli ca la un club din Liga 1. 

Trebuie niște legi foarte clare, să nu mai existe probleme financiare la echipe, pentru că încă au rămas metehnele din 2000 sau înainte de 2000, cu 'hai să păcălim jucătorul, nu îi dăm banii 5 luni, băgăm insolvență, scăpăm, dăm faliment pe societate, facem alta, ne mai găsesc ăia de la UEFA că avem datorii pe societatea nouă poate scăpăm'. Nu prea mai merg românismele, astea sunt, balcanismele și românismele, mergem afară, dăm de Georgia, Kazakhstan și mai știu eu cine și ne bat. În Europa e greu să îi păcălești, din păcate, fotbalul te pedepsește", a spus Adi Popa, la Poveștile Sport.ro.

♦ Galeria suporterilor adevărați își hrănește pasiunea pentru fotbal cu produsele PENNY din gama SuporterRO! Indiferent că ești la terasă împreună cu familia sau în gradină alături de prieteni, doza ta de energie pentru a susține tricolorii este dată de snackuri, apa cu vitamine și multe altele din galeria SuporterRO. Fotbalul ne aduce împreună!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!