Dezvaluiri in premiera! Nicolae Cristescu anunta: "Totalul datoriilor e de 3 milioane de euro! Eu si Zamfir am renuntat la 23 de milioane, Taher nu o sa vada niciodata banii!"

Autor: Sport.ro
Vineri 14 Februarie 2014, 19:20

►Weekend FAntastic LIVE la Sport.ro:sambata 14:45 Sunderland - Southampton, sambata 19:45 Twente – Vitesse si duminica 18:00 Arsenal – Liverpool!

Rapidul a scapat pentru moment de faliment, judecatorii Tribunalului Bucuresti amanand inca o data decizia in cazul planului de reorganizare depus de sefii clubului din Giulesti. Primind un ragaz de o luna de zile, conducatorii clubului au sansa de a mai plati din datoriile acumulate in ultimii ani, iar acestia spun ca banii vor ajunge in cele din urma in buzunarele creditorilor. Mai mult, Nicolae Cristescu, unul dintre finantatorii Rapidului, a dezvaluit in aceasta seara la Sport.ro ca suma pe care Rapidul trebuie sa o returneze catre terti este de doar 3 milioane de euro, nicidecum de 30 de milioane, asa cum a spus Dumitru Dragomir.

"Taher nu o sa-si recupereze niciodata banii, el nu s-a inscris la masa credala. Celelalte datorii, 10 milioane, respectiv 13 de milioane, sunt catre mine si catre Adrian Zamfir. Astea sunt creantele pe care le-am preluat de la George Copos. 23 de milioane catre mine si Zamfir, alte 8 milioane catre Fathi Taher, astea ar fi datoriile. Banii astia nu or sa fie dati niciodata de Rapid, pentru ca eu si asociatul meu nu vrem sa recuperam banii, in timp ce Fathi Taher nu s-a inscris la masa credala.

Datoriile totale pe care clubul trebuie sa le dea sunt de 3 milioane de euro, astia sunt toti banii. Domnul Copos merita toata stima si respectul pentru ceea ce a facut la Rapid, el nu mai are nicio treaba cu formatia, pentru ca ne-a cedat noua creantele. Taher poate recupera 200 de mii de euro, doar pentru atat s-a inscris la masa credala, nu pentru 8 milioane de euro.

Cand am inceput negocierile cu George Copos, in luna mai a anul trecut, Rapidul mai avea de trait cam o saptamana, pentru ca urma falimentul. Noi am salvat echipa, facusem o sedinta cu mai multi afaceristi si facusem un buget de peste 1 milion de euro.

Dupa ce am terminat negocierile cu George Copos, am avut dezamagirea si uimirea sa vedem ca toti cei care isi dadusera cuvantul ca ne vor ajuta au ales sa se retraga. Asta e marele nostru regret.

In acest moment suntem in discutii foarte avansate cu cineva, eu zic ca sunt oameni seriosi, potenti financiar si iubitori ai Rapidului. Probabil ca au asteptat si decizia de astazi, vom relua discutiile saptamana viitoare. Avem o luna la dispozitie sa mai platim din datorii.

Nu am emotii in ceea ce priveste licenta pentru Liga 1, nici pentru planul de insolventa, pentru ca noi am platit salariile pe ultimele luni. Am platit datorii din urma, am facut niste eforturi extraordinar de mari. Daca nu faceam asta pentru Rapid, clubul nu ar mai fi existat", a spus Nicolae Cristescu, in direct la Sport.ro

Revoluție în Ring: Biea, Bogdan Stoica, Amansio Paraschiv si ‘Tanculetul’ Iancu dau cu pumnul în direct la PRO X, vineri, 20:00!

Inspectorul PRO. Sulina, colțul de rai uitat în cel mai estic punct al UE. Nu există nici măcar dotări minime
BRAT
Modifică setările cookies