Florin Talpan csa steaua Dinamo virgil boglea Fotbal intern

Declarația care îi va înfuria pe Florin Talpan și fanii CSA Steaua: „A a zis că ține cu Dinamo!” 

Virgil Boglea a mărturisit un episod petrecut în 2018, care l-a avut în prim-plan pe Florin Talpan.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 11:27
Data actualizarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 11:27

Din 2015, FCSB și CSA Steaua se luptă pentru palmaresul și marca Stelei București, cel mai de succes club din istoria fotbalului românesc.

Florin Talpan este cel care i-a răpit lui Gigi Becali dreptul de a folosi numele Stelei București. Însă, cu toate acestea, juristul nu mai este activ în spațiul media. Iar Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, care se poziționează de partea FCSB-ului, a mărturisit că în 2018, la un meci FCSB - Dinamo, Florin Talpan a susținut echipa din Ștefan cel Mare. 

„Florin Talpan era invitat săptămânal la câte o emisiune TV, povestea multe. Când a fost un meci FCSB – Dinamo a spus că el nu poate să țină cu echipa roș-albastră, că el ține cu Dinamo, asta prin 2018.

De când s-a înființat Asociația Salvați Steaua s-a oprit această comunicare publică. Nu vor să poarte un dialog ca să lămurim care este situația”, a declarat Virgil Boglea pentru ProSport.

VIDEO Florin Talpan la aniversarea celor 75 de ani a clubului Steaua 


„Ce-ați făcut, domnu' colonel?!” Florin Talpan, protagonistul unui eveniment nefericit la sărbătoarea celor de la CSA Steaua  pe www.sport.ro

Florin Talpan, atac dur la adresa generalilor prezenți în Ghencea 

„Sunt mândru că lucrez de 20 de ani la Steaua, am readus marca, numele și palmaresul de la fotbal, am contribuit substanțial ca inclusiv acest eveniment să aibă loc. Dacă nu erau eforturile și munca mea din ultimele două decenii, poate nu mai exista nici clubul, în totalitatea lui, nici stadionul. 

Când am venit, în 2002, Steaua era într-un anonimat, pe nimeni nu interesa un stadion nou. Mă așteptam să fiu răsplătit de conducerea ministerului. Meritam măcar Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, pe care îl dețin însă generali și colonei care n-au realizările mele. Unii nu-și justifică gradul de general. Eu merit și-mi doresc să fiu general.

Nu mă las până nu-l obțin. Nu cer nimic gratis, ci doar recunoașterea muncii mele. Mă pot sancționa oricât, eu nu renunț pentru câte am realizat, de unul singur. Dacă nu lupta Talpan, brandul Steaua risca să nici nu mai existe. Îmi pare cumva rău că n-am plecat pe la misiuni externe sau pe la vreo ambasadă. Aș fi avut posibilitatea. Dar am rămas fiindcă mi-am dorit să ajut performanța la Steaua.

Am fost sancționat de persoane care n-au făcut nimic prin minister. Direcția juridică se îndreaptă împotriva mea ca și cum aș fi un infractor? Iar în alte dosare nici nu-i interesează ce se întâmplă. Am văzut cum a ajuns general șeful direcției juridice, dar dacă ne punem la masă să dăm niște examene nu știu cine iese mai bine. 

Să-și vadă de treaba lui! A ajuns pe nemerit general. Numai piedici îmi pune și generalul Roșu, locțiitorul șefului direcției pentru relația cu Parlamentul. E general de justiție și n-a intrat o dată într-o sală de judecată. Îl rog pe domnul ministru Dîncu să analizeze și să spună care dintre noi merită mai mult să fie general.

Îi cer domnului ministru să ia măsuri față de generalii vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat la club în ultimii ani. Îi știe foarte bine sau, dacă nu-i știe, mă poate chema să-i spun eu. Ar trebui să facă ordine și să adopte decizii clare în raport cu cei care au prejudiciat statul român cu 35 de milioane de euro. 

Nu permit nimănui să-mi pună piedici. Nu-l acuz pe Gigi Becali, ci pe cei care au contribuit la toate acele fapte. Să răspundă! E inimaginabil ca acești oameni să aibă tupeul de a veni la festivitate în Ghencea și să mai și primească plachete în sfidarea muncii mele. Ar fi trebuit să vină duba Jandarmeriei, să-i ia și să-i ducă”, a declarat Florin Talpan conform playsport. 

Juristul CSA Steaua nu l-a iertat nici pe Vasile Dîncu

Ulterior, Florin Talpan a vorbit și despre ministrul Vasile Dîncu, pe care nu l-a iertat: „L-am văzut aici, la festivitate. Dânsul trebuia să facă primul pas să-mi acorde distincția cuvenită. Raportul îl are pe masă. I-a spus domnului comandant să mai aștept. Ce să mai aștept? Era momentul potrivit să primesc acea distincție, în fața suporterilor, ca să putem lupta împreună mai departe în beneficiul Stelei. 

Dar ministrul Apărării nu mi-a apreciat munca depusă la CSA Steaua. E o chestie urâtă. Dacă aprecia că s-a comis o eroare în ce mă privește, trebuia să corecteze lucrurile. N-am avut concedii 20 de ani. Nopți nedormite, sute de ore prin tribunale.

Ar fi trebuit să fiu decorat chiar de președintele României pentru serviciile aduse. Pe cine premiază? Pe femeia de la blocul alimentar? Cu ăștia vor să defileze? Să meargă înainte!”.

Modifică setările cookies