Conflictul Boloni - Ganea nu s-a stins: „Nu accept oamenii care nu au cei 7 ani de acasă! / Un caracter infect. Și ca om, și ca antrenor!” 

Ionel Ganea Echipa Nationala Ladislau Boloni Laszlo Boloni Fotbal intern Ionel Ganea - Laszlo Boloni
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Martie 2023, 18:15
Data actualizarii: Luni 13 Martie 2023, 18:16

Ladislau Boloni și Ionel Ganea nu au uitat episodul din urmă cu 22 de ani, de la meciul România - Italia, 0-3, din preliminariile Campionatului Mondial. 

La împlinirea celor 70 de ani, Laszlo Boloni a vorbit deschis despre cariera de antrenor și compromisurile pe care le cere această meserie. A amintit și de momentul cu Ionel Ganea (49 ani), din 2001, de la meciul contra Italiei, când atacantul echipei naționale a refuzat să intre în teren. 

Laszlo Boloni și Ionel Ganea nu au dat uitării conflictului din 2001 

„Astea n-au legătură cu compromisurile pe care am ajuns să le fac cu timpul. Anumite lucruri, nu vreau să spun care, dar tu știi foarte bine, depășeau, pur și simplu, bunul-simț și dădeau dovadă de lipsă de educație. Mă refer la incidentul cu Ganea. Nici acum nu pot să accept oamenii care nu au cei șapte ani de acasă, un proverb românesc deosebit de bun și de adevărat. Iar când bunul-simț și educația primară sunt depășite, nu e acceptabil nici când ești antrenor începător, nici când ești mai în vârstă”, a declarat Laszlo Boloni pentru gsp

În apărarea sa, Ionel Ganea a mărturisit că durerile din zona spatelui l-au împierdicat să joace în eșecul cu Italia, 0-3, din preliminariile Campionatului Mondial din 2002. Totodată, fostul internațional român a amintit și de problemele de comunicare și de comportament ale lui Laszlo Boloni, mărturisind că tehnicianul a avut dispute cu jucătorii la mai multe cluburi din carieră. 

„Au trecut atâția ani. Nu cred că sunt singurul jucător cu care a avut conflicte. Să fie sănătos, la mulți ani… De ce să-mi pară rău? Eu i-am spus doctorului că mă doare spatele și că nu pot să joc.

Dacă vedeți situația lui, pe unde a fost, a avut doar conflicte. De când a plecat din Portugalia, doar conflicte a avut. E un antrenor conflictual. Nu îmi aduc aminte (n.r. dacă s-a mai întâlnit cu Boloni). Asta rezultă din comportamentul lui, că este un antrenor conflictual. Pe unde a fost, doar conflicte a avut, a fost dat afară de la echipe că a avut probleme. El face morală tuturor, dar de el nu se zice. Poate de asta nu a mai avut rezultate ca antrenor. De compară cu x, y, dar…

E cel mai dificil antrenor pe care l-am avut în cariera mea de sportiv. Are un caracter infect, și ca om, și ca antrenor. Era foarte închis. Închis, ca om, nu prea comunica. De asta a avut conflicte pe unde a fost ca antrenor. A avut multe conflicte.

Eu, sincer, n-am mai comentat niciodată la adresa lui”, a declarat Ionel Ganea pentru playsport

Florin Prunea dezvăluie de la ce a pornit conflictul dintre Laszlo Boloni și Ionel Ganea 

„Cu Italia, îi zicea Loți lui Vava: 'Scoate-l pe Ganea la încâlzire' / 'Păi, dar nu e aici Ganea' / 'Cum nu e aici?'. Știi unde era Găniță, în partea cealaltă la tunel, unde era un noroi și o apă, el se uita la meci. 

Nea Florin să nu-l supere pe Loți: 'Mă duc după el' / 'Păi, du-te și spune-i să iasă la încălzire, ca să-l bag'. 'Am zis mamă, să vezi acum șucăr, că vine cu Găniță, venea pe margine ușor. Loți îi spune: 'Hai, dă-i drumul la încălzire'

Bine, după meci l-a trimis acasă, noi am jucat în Lituania la 3 zile, iar el a fost exclus din lot. Și a fost o discuție interesantă, când l-a băgat Loți, nu pot să o fac publică”, a delcarat Florin Prunea la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!