Ilie Dumitrescu csa steaua Fotbal intern

"Cea mai sănătoasă și transparentă situație, ca la PSG și FC Barcelona". Varianta propusă de Ilie Dumitrescu pentru CSA Steaua

CSA Steaua se confruntă cu o situație delicată în noul sezon al Ligii 2, după ce nu a obținut dreptul de promovare în Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 22:57
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 23:05

CSA Steaua a obținut obținut o victorie importantă la Curtea de Apel București, după ce judecătorii au respins cerearea FCSB de a fi recunoscută drept continuatoarea istorică a Stelei, însă formația din Ghencea nu poate promova în primul eșalon nici în acest sezon.

Ilie Dumitrescu, reacție tranșantă despre situația de la CSA Steaua

Fostul internațional român a propus o variantă care ar trebui luată în calcul pentru a obține un rezultat final legal și transparent. 

"Asta cu palmares între 1998 și 2003 nu am înțeles-o. 

Să vorbim în ipoteza că pachetul majoritar va merge către o societate privată. Acea societate, ca să aibă 100% control, trebuie să cumpere tot clubul, adică toate secțiile. Numai așa se poate face o trecere la privat. Atunci s-ar închiria și stadionul. Clubul are un CIS, asta din 2000...

Chestia asta, dacă s-ar face, va fi licitație. Nu vin eu, gata, hai că am aranjat. Ca să fie totul transparent și clar. Și va dura. Acum, cineva ca să ia clubul așa, pur și simplu, nu se poate. Niciodată nu va pleca de la Minister, palmares și siglă, cred eu. Asta e părerea lui Ilie Dumitrescu. Ca să fie totul clar și 100%, trebuie să iei tot clubul. Cineva din club nu cred că va da această echipă.. să intre într-o asociere, să dea marca și palmaresul. Eu spun cea mai sănătoasă și transparentă situație. Cum e la PSG și FC Barcelona. Asta ar fi o chestie legală și solidă", a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport. 

În ciuda victoriilor pe care juristul Florin Talpan le obține în instanță, CSA Steaua nu poate promova în prima ligă din cauza modului de organizare: persoană juridică de drept public. Pentru a putea promova în Superliga, „militarii” vor trebui să se asocieze cu un privat și să obțină statutul de entitate juridică de drept privat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!