Fotbal intern

Ce performanță! Un portar de doar 15 ani a jucat toate cele 90 de minute și nu a primit gol la debutul în Liga 2

Mate Simon a apărat poarta lui FK Csikszereda în 5-0 cu Dacia Unirea Brăila și a devenit astfel cel mai tânăr fotbalist din acest sezon al eșalonului secund.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Aprilie 2022, 14:06
Data actualizarii: Luni 18 Aprilie 2022, 14:11

Meciul FK Csikszereda - Dacia Unirea Brăila 5-0, disputat sâmbătă în etapa a patra a play-out-ului Ligii 2, a prilejuit stabilirea unui record de tinerețe pentru portarul ciucanilor, Mate Simon.

Goalkeeper-ul în vârstă de 15 ani (mai exact, 15 ani, 8 luni și 28 de zile) a devenit astfel cel mai tânăr jucător utilizat în Liga 2 până azi, el fiind integralist cu Dacia Unirea Brăila și păstrând chiar poarta intactă, subliniază site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

”Născut pe 19 iulie 2006, Mate Simon a jucat anterior pentru echipele U16 și U17 ale clubului ciucan, în această etapă având șansa debutului la nivel de seniori. Recordul său vine să doboare performanța lui Adrian Moldovan, jucătorul Unirii Constanța, utilizat în această ediție la vârsta de 15 ani, 9 luni și 18 zile.

Reperul lui Moldovan vine însă după o partidă în care Unirea a folosit, într-un context special, foarte mulți jucători extrem de tineri. E vorba de meciul FC Buzău – Unirea Constanța 14-0, disputat în august 2021”, mai precizează sursa citată.

Foto: Facebook - FK Csikszereda

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies