VIDEO Caz revoltător în Iran! Fotbalistul care a îmbrățișat o fană la finalul unui meci s-a ales cu o nouă pedeapsă

Hossein Hosseini Sahar Khodayari Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 17:53
Data actualizarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 17:53

Portarul lui Esteghlal FC, Hossein Hosseini, a primit o nouă pedeapsă pentru că a îmbrățișat o fană care a intrat pe teren.

Incidentul a avut loc pe 12 aprilie, când o tânără a încercat să evite arestarea pentru că nu purta hijab. Aceasta a alergat pe gazon și l-a îmbrățișat pe Hosseini.

Pentru acest lucru, fundașul a primit o amendă de 3 miliarde de riali iranieni (aproximativ 4.500 de dolari) și o suspendare de un meci.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici, deoarece afirmația lui Hosseini cum că „trei miliarde de riali pentru o fană a lui Esteghlal merită” i-a înfuriat pe oficiali, iar agenția de știri Fars, afiliată Gardienilor Revoluției din Iran, a cerut sancțiuni suplimentare. Luni, Hosseini a primit o amendă suplimentară de 300 de milioane de riali (aproximativ 7.000 de dolari).

Sahar Khodayari, o activistă din Iran

Tânăra implicată în scandal este o activistă cunoscută din Iran. Sahar Khodayari a atras atenția internațională în 2019 când și-a dat foc, după ce a fost condamnată la închisoare pentru că a încercat să intre deghizată pe stadion la un meci al lui Esteghlal.

Gestul lui Hosseini a readus în prim-plan problema accesului femeilor pe stadioane în Iran, o chestiune controversată care atrage constant critici internaționale. FIFA militează pentru prezența femeilor pe stadioane, oficialii guvernamentali caută scuze, susținând că nu există infrastructură.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!