Procesul dintre FCSB și CSA Steaua, amânat din nou! Noul termen fixat de Înalta Curte de Casație și Justiție

csa steaua FCSB Inalta Curte de Casatie si Justitie Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Noiembrie 2022, 09:38
Data actualizarii: Joi 03 Noiembrie 2022, 11:46

 Înalta Curte de Casație și Justiție a fixat un nou termen pentru scandalul dintre FCSB și CSA Steaua.

Procesul dintre FCSB și CSA Steaua, amânat din nou!

UPDATE 09:56: Potrivit GSP.ro, termenul de astăzi a durat în jur de șase minute, iar cele două părți au adăugat noi probe la dosar. Asociația ”Salvați Steaua”, pro-FCSB, s-a prezentat cu mai multe comunicate publicate de MApN în care aceștia recunoșteau că echipa lui Gigi Becali este continuatoarea clubului Steaua.

De partea cealaltă, Florin Talpan a acuzat că FCSB nu respectă hotărârile judecătorești care au stabilit, până acum, că echipa lui Gigi Becali nu este continuatoarea clubului din Ghencea.

UPDATE 09:37: Instanța a fixat un nou termen pentru procesul dintre Steaua și FCSB, pe 2 martie 2023.


Știrea inițială:

Ce se judecă astăzi? Reprezentanții celor de la FCSB au făcut recurs la decizia luată de Curtea de Apel din iunie 2021, potrivit căreia palmaresul Stelei din perioada 1947 - 1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua, iar Asociația non-profit AFC Steaua deține palmaresul din perioada 1998-2003, asupra căruia, potrivit steaualiberă.com, CSA poate emite pretenții în urma deciziei luate anul trecut.

În cazul celor de la CSA Steaua va fi vorba, din punct de vedere juridic, despre o acțiune de constatare. Mai pe scurt, ”militarii” cer dreptul exclusiv de proprietate asupra palmaresului Secției de Fotbal, iar dacă vor avea câștig de cauză, FCSB nu mai poate susține, din punct de vedere juridic, că este continuatoarea Stelei!

Ce a decis Curtea de Apel în iunie 2021

Anul trecut, Curtea de Apel din București a luat o decizie importantă în scandalul dintre FCSB și Steaua București. Practic, a reconfirmat faptul că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat. Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

Întrebat despre proces, Gigi Becali l-a ”invocat” pe Marcel Ciolacu

Întrebat despre apelul făcut de FCSB la decizia din iunie 2021, Gigi Becali l-a ”invocat” pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, care i-ar fi promis că va exista o singură echipă Steaua, potrivit GSP.

„Nu asta e important, că FCSB va putea juca din nou în Ghencea. Trebuie să se termine odată cu circul ăsta, să nu mai fie două echipe Steaua. 

Ciolacu mi-a spus așa, mot a mot: 'Avem datoria și o vom rezolva, să terminăm odată, și Steaua să joace în Ghencea'. Exact așa mi-a spus, nu pun niciun cuvânt de la mine, nicio virgulă. 

N-a zis FCSB să joace în Ghencea. A zis Steaua. Și eu i-am zis: 'Bun, o să vedem, vă țineți de cuvânt?'. El a zis: 'Domnule Becali, o să vedeți că ne ținem!'”, a spus patronul FCSB, conform sursei citate.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!