Adrian Mititelu a fost achitat într-un dosar de evaziune fiscală

Adrian Mititelu Adrian Mititelu Jr. FCU Craiova Fotbal intern Adrian Mititelu
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 12:17
Data actualizarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 12:33

FCU Craiova e condusă în prezent de fiul lui Adrian Mititelu. 

Adrian Mititelu, patronul echipei FCU Craiova, a fost achitat în dosarul în care era condamnat în primă instanță la cinci ani de închisoare.

În ianuarie 2021, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe patronul celor de la FCU Craiova la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală. 

Mititelu a fost achitat în dosarul pentru evaziune fiscală, dar rămâne în închisoare pentru un alt dosar, cel cu transferul lui Mihai Costea de la Craiova la formația lui Gigi Becali. În noiembrie 2020, Mititelu a primit trei ani de închisoare cu executare în cazul transferului lui Costea junior la Steaua. â

Pedepsele s-au contopit, dar acum omul numărul 1 de la echipa condusă de pe bancă de Dan Vasilică rămâne doar cu condamndarea din cazul "Dosarului Costea".

"Condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedepsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, (...) interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 4 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, (...) interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţile comerciale", se arăta în decizia instanţei.

Întrucât Adrian Mititelu fusese condamnat, în noiembrie 2020, de Curtea de Apel Craiova la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, pedeapsă executată în regim de detenţie, Tribunalul Dolj a contopit pedepsele.

"Constată că infracţiunea pe care a judecat-o în prezenta cauză este concurentă cu infracţiunea cu privire la care i s-a aplicat pedeapsa de 3 ani închisoare prin sentinţa penală definitivă dată pe 5.11.2020 de Curtea de Apel Craiova. În baza art. 36 alin.1 raportat la art. 34 alin. 1 lit.b din Codul penal din 1969 contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă şi prin sentinţa penală definitivă prin decizia penală nr.1.364/5.11.2020 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, inculpatul Mititelu Adrian Marin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare", se mai arată în decizia Tribunalului Dolj.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!