"Vrei sa-l pastrezi DEFINITIV? Stii ca nu poate juca in campionat, nu?" Cum L-A FORTAT Boloni pe Cristiano Ronaldo si motivul pentru care nu-l va mai antrena niciodata

"Vrei sa-l pastrezi DEFINITIV? Stii ca nu poate juca in campionat, nu?" Cum L-A FORTAT Boloni pe Cristiano Ronaldo si motivul pentru care nu-l va mai antrena niciodataLadislau Boloni a povestit pentru FIFA cum l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo si primii pasi ai starului de la Real Madrid in fotbalul mare.

Boloni, in varsta de 64 de ani, i-a antrenat pe cei de la Sporting in perioada 2001-2003. Dincolo de faptul ca a castigat pe plan intern tot ce putea castiga, Boloni se poate mandri si cu o "descoperire" de senzatie: Cristiano Ronaldo. Antrenorul roman recunoaste insa ca nu se astepta ca pustiul care la acea vreme avea 16 ani sa devina super starul care este acum.

"L-am vazut o singura data, intr-un amical intre echipele noastre Under 16 si Under 18. Am decis imediat sa-l iau sub aripa mea, la prima echipa, imediat ce se va ivi ocazia. L-am chemat pe acest copil in varsta de doar 16 ani, dar nu mi-am imaginat ca il voi pastra pentru mult timp. L-am vazut insa la primul antrenament si mi-am dat seama ca nu-l voi lasa sa plece. I-am spus lui Carlos Freitas, directorul tehnic, ca vreau sa-l tin. S-a uitat la mine mirat si m-a intrebat: <Definitiv? Stii ca nu poate juca in campionat, nu?> Nu stiam, dar am zis da ca sa-l pot tine sa se antreneze cu noi si sa-l folosesc in meciurile amicale",
a declarat Boloni pentru fifa.com.

Antrenorul roman a precizat si ca el a fost cel care i-a schimbat pozitia in teren lui Ronaldo.

"Juca atacant central in acel moment, dar eu l-am mutat in banda pentru ca trebuia sa se lupte cu fundasi de peste 90 de kilograme ceea ce era prea mult pentru un copil de 16 ani. In plus, in banda putea sa-si valorifice la maximum calitatile fara a pierde din eficienta. Spre marea mea satisfactie, Sir Alex Ferguson nu i-a schimbat pozitia si l-a folosit la fel atunci cand s-a dus la Manchester United", a mai precizat Boloni.

Intrebat daca si-ar mai dori sa-l antreneze pe Cristiano Ronaldo, Boloni a raspuns: "Nu si motivul e simplu: nu exista nici cea mai mica sansa ca eu sa antrenez Real Madrid. Si cred ca Ronaldo isi va incheia cariera la Real Madrid".

sursa foto: fifa.com

VIDEO PROTVPLUS.RO

Clădirea prăbușită în Belgia, care a omorât un român și doi cetățeni moldoveni, inspectată cu 3 ore înainte de dezastru
BRAT
Modifică setările cookies