Un cutremur in fotbal? FIFA ameninta Grecia cu suspendarea pe o perioada nedeterminata, elenii ii acuza pe Blatter si Platini

Autor: Sport.ro
Joi 23 Aprilie 2015, 11:07

	Un cutremur in fotbal? FIFA ameninta Grecia cu suspendarea pe o perioada nedeterminata, elenii ii acuza pe Blatter si Platini

Problemele grecilor nu se mai termina! Aflata intr-o situatie economica extrem de grea, aproape de colaps, cu o scena politica inca tensionata, dar si cu accese tot mai grave de violenta, societatea greaca traverseaza o perioada cel putin dificila.

Un paradis pentru turistii din toata lumea, insa un taram plin de probleme pentru localnici. Grecia traverseaza o perioada extrem de grea la toate nivelurile, ca vorbim de economie, administratie sau doar de factorul social.

Aflati in pragul unui colaps financiar, stransi cu usa de creditorii externi si cu o scena politica tensionata, grecii nu mai au parte de liniste nici macar acolo unde ar fi trebuit sa se destinda si sa se bucure de viata - pe stadioanele de fotbal.

Fenomenul fotbalistic din Grecia s-a transformat in ultimele luni intr-unul al violentelor si batailor, iar campionatul elen a fost suspendat nu doar o data din cauza huliganismului si a violentelor de pe arenele de fotbal. Campionatul de fotbal din Grecia a fost intrerupt in mai multe randuri in 2015 din cauza furiei suporterilor, Parlamentul de la Atena fiind fortat sa ordone suspendarea activitatii sportive.

Acest lucru a ajuns acum si pe masa FIFA, care a trimis o scrisoare de urgenta Federatiei Elene, pe care o ameninta cu suspendarea pe o perioada nedeterminata din competitiile internationale.


FIFA si-a manifestat teama si rezervele in privinta violentelor de pe stadioanele din Grecia si din sportul elen, motiv pentru care i-a avertizat pe sefii EPO ca nu vor mai putea lua parte la actiunile desfasurate de Forul International, intre care si meciurile internationale.

Regulamentele FIFA vorbesc despre independenta fiecarei federatii, astfel ca sefii Forului European i-au transmis presedintelui Giorgos Girtzakis ca trebuie sa isi rezerve singur problemele, altfel Grecia ar putea fi sanctionata chiar cu excluderea.

Scrisoarea redactata de FIFA sub numele "Masuri pentru oprirea violentei in sportul din Grecia si alte prevederi" va ajunge si pe masa Ministerului Sportului si a Parlamentului Elen. Stavros Kontonis, ministrul delegat pentru educatie si cultura a reactionat insa dur, acesta acuzand FIFA de ignoranta. Kontonis ii acuza pe mai marii FIFA ca nu urmaresc ajutorarea Federatiei si oprirea violentelor.

"Se pare ca ei nu sunt interesati de rezolvarea problemelor si a acestei maladii din fotbalul elen, insa vor sa jigneasca poprul grec si mai ales pe suporterii fotbalului, care si asa se confrunta cu putregaiul coruptiei. Guvernul incearca sa salveze ce mai e de salvat", a spus Stavros Kontonis, citat si de cotidianul britanic The Guardian.

Kontonis i-a invitat pe Sepp Blatter si Michel Platini la Atena pentru a discuta pe seama acestui subiect.

Surse: Guvernul va da OUG pentru creșterea alocațiilor copiilor cu 20 % din ianuarie
BRAT
Modifică setările cookies