Fotbal extern

ULTIMA ORA! Mai multe sanse de calificare pentru Romania! Presedintele FIFA anunta Mondial cu 48 de echipe! 

Cupa Mondiala va fi mai accesibila in anii urmatori! 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Decembrie 2016, 20:31
Data actualizarii: Miercuri 07 Decembrie 2016, 20:40

Cu sanse mici sa ajunga in Rusia in 2018, nationala Romaniei il sustine pe seful FIFA sa produca schimbari in formatul de organizare al Cupei Mondiale.

Gianni Infantino a anuntat ca sustine ideea cu 48 de echipe calificate la turneul final al Cupei Mondiale si cu 16 grupe de cate 3 echipe, anunta AFP.

Un turneu mai mare ar atrage atentie mai multa, mai multe meciuri transmise la TV si mai multi bani pentru forul mondial.

O scrisoare prezentand acest nou format urmeaza sa fie trimisa miercuri la adunarea membrilor Consiliului FIFA, a precizat o sursa interna.

Potrivit acestui nou format, ''fiecare echipa calificata va disputa astfel cel putin doua meciuri in grupa. Primele doua din fiecare grupa se vor califica apoi in 16-imile de finala'', adauga sursa citata, care precizeaza ca aceasta formula ''este preferata de presedintele Infantino''.

Mai multe propuneri vor fi supuse votului membrilor Consiliului, noua denumire a Comitetului executiv al FIFA, pe 9 si 10 ianuarie: mentinerea formatului actual al unui turneu final cu 32 de echipe, trecerea la un Mondial cu 40 de echipe sau cu 48 de echipe.

Infantino, fosta mana dreapta a lui Michel Platini la UEFA, a reamintit recent ca este favorabil in viitor unui Mondial organizat in comun de mai multe tari deoarece, dupa parerea sa, aceasta ar permite repartizarea in mai multe tari a echipamentelor necesare.

''Noi nu vrem 'elefanti albi' (stadioanele abandonate dupa aceea). Noi vrem echipamente durabile'', a explicat el.

O Cupa Mondiala mai accesibila ar insemna si revenirea Romaniei la cea mai tare competitie internationala. Nationala a revenit la EURO dupa 8 ani tot dupa o modificare de regulament. FIFA a marit numarul echipelor de la 16 la 24, iar Romania a reusit sa se califice. 

Modifică setările cookies