Tunisia Cupa Mondiala FIFA Gianni Infantino Italia Fotbal extern

Tunisia riscă să fie exclusă de la Cupa Mondială! Naționala care o poate înlocui

Naționala Tunisiei ar putea fi exclusă de FIFA de la Cupa Mondială din Qatar, cu câteva săptămâni înainte de startul competiției.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 16:54
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 16:54

Guvernul din Tunisia se află în conflict cu Federația de Fotbal, iar ministrul Tineretului și Sportului, Kamel Deguiche, a amenințat că va schimba liderii de la conducerea forului fotbalistic, scrie RMC Sport, care citează postul tunisian de radio Mosaique FM.

Tunisia riscă să fie exclusă de la Cupa Mondială. Italia ar putea beneficia

Declarațiile făcute de membrul Guvernului din Tunisia a alertat FIFA, care nu aceptă ingerințe politice. Mai mult, forul condus de Gianni Infantino a trimis o scrisoare oficială către Federația Tunisiană de Fotbal în care cere ca lucrurile să fie lămurite.

"Ne-a fost adus la cunoștință faptul că autoritățile statului par să își dorească să se amestece în activitatea FTF, luând în considerarea și dizolvarea Biroului Federal din cadrul FTF. Astfel, dorim să vă reamintim că asociațiile membre ale FIFA sunt obligate prin lege să își gestioneze în mod independent activitatea, fără influențe nejustificate din parte terților", se arată în scrisoarea trimisă de FIFA către Federația Tunisiană de Fotbal.

Sursa citată scrie că FIFA le-a oferit celor din cadrul FTF câteva zile la dispoziție pentru a clarifica situația, iar forul mondial ar putea decide ulterior să sancționeze Tunisia. 

"Dacă liderii fotbalului din Tunisia nu reușesc să calmeze lucrurile în ceea ce privește relația cu Guvernul, există riscul ca Tunisia să fie exclusă de la Cupa Mondială", anunță francezii.

De asemenea, RMC Sport scrie că Italia, cea mai bună echipă din clasamentul FIFA care nu este calificată la turneul final, ar putea fi naționala care să înlocuiască Tunisia la Cupa Mondială în cazul în care forul mondial va lua această sancțiune drastică.

Tunisia a fost repartizată în grupa D la Cupa Mondială, alături de Franța, Danemarca și Australia.

Modifică setările cookies