Fotbal extern Top 5 fotbaliști români care au jucat la Galatasaray. Cu cine concurează Alexandru Cicâldău

Top 5 fotbaliști români care au jucat la Galatasaray. Cu cine concurează Alexandru Cicâldău

Alexandru Cicâldău va fi al 15-lea jucător român care activează la echipa din Istanbul, iar mijlocașul venit de la Universitatea Craiova va fi următorul decar al lui Galata, potrivit presei turcești.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2021, 17:08
Data actualizarii: Marti 27 Iulie 2021, 19:14

De la aducerea lui Iulian Filipescu în 1996 pe tărâmuri turcești, românii au fost priviți ca o marfă excelentă pentru fotbalul de primă ligă, ba chiar s-au plătit sume importante de-a lungul anilor pentru fotbaliști ca Bogdan Stancu, Florin Bratu sau Gabriel Tamaș. Iată top 5 fotbaliști români care au jucat la Galatasaray.

  • Top 5 fotbaliști români care au jucat la Galatasaray. Cu cine concurează Alexandru Cicâldău

5. Iosif Rotariu (1990-1992)

Adus de la Steaua București în vara anului 1990, după Mondialul din Italia, Rotariu a devenit rapid primul căpitan străin din istoria lu Galatasaray. Mijlocașul român a strâns 37 de partide pentru Galata și a marcat de 5 ori, în cele două sezoane jumate petrecute în tricoul "galben-roșilor". Iosif nu a reușit să câștige titlu cu Galatasaray, însă a cucerit o cupă a Turciei și o supercupă a Turciei, ambele în sezonul 1990-91.

4. Adrian Ilie (1996-1997)

După trei sezoane fantastice la Steaua București, "Cobra" a fost transferat de către Galatasaray pe suma de 2 milioane de euro. Ilie avea să fie coleg cu conaționalii Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu și Iulian Filipescu. Campania excelentă petrecută de atacantul român în Istanbul, alături de cele 17 goluri marcate pentru Galata i-au adus transferul la una dintre cele mai bune echipe din lume din aceea vreme, Valencia.

3. Iulian Filipescu (1996-1999)

Filipescu a ales să părăsească tabăra roș-albastră pentru a semna cu Galatasray în octombrie 1996, fiind al doilea român din istorie care activa pentru a doua cea mai titrată echipă din Turcia. Felipe, așa cum era supranumit fundașul, s-a adaptat rapid în echipa condusă de Fatih Terim și a reușit sa câștige două titluri și o cupă, înainte să plece în Spania, la Real Betis.

2. Gheorghe Popescu (1997-2001)

Popescu a plecat de la FC Barcelona în vara lui 1997 și a fost transferat pe 4.5 milioane de euro la Galatasaray, acolo unde a petrecut patru ani de zile și a câștigat, alături de Hagi, numeroase trofee, inclusiv o Cupa UEFA în mai 2000, într-o finala contra lui Arsenal. Fundașul român a executat penalty-ul decisiv din aceea finală care a rămas în istorie ca fiind primul trofeu european câștigat de Galatasaray.

1. Gheorghe Hagi (1996-2001)

La 31 de ani, Hagi semna cu Galatasaray în 1996, fiind adus ca o mare vedetă, deși acesta fusese aproape să semneze cu echipa din Brazilia, Sao Paulo. Trecut pe la Barcelona și Real Madrid, românul a primit numărul 10 pe tricou. Deși "Regele" se afla la sfârșitul carierei sale, acesta s-a ridicat la așteptările fanilor și a devenit unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria clubului. Hagi a fost un om important în lotul turcilor și a adus patru titluri consecutive între 1996 și 2000. În anul 2000, la 35 de ani, a avut unul dintre cele mai bune sezoane din cariera sa, reușind să câștige toate trofeele posibile cu Galatasaray.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!