Fotbal extern

Tehnologia pentru linia portii ajunge si in Romania, FRF ar putea fi nevoita sa asigure conditiile! La ce meciuri va fi folosita

Goal-Line Technology, tehnologia folosita la Campionatul Mondial din Brazilia, va ajunge si in Romania. FIFA a decis sa foloseasca aceasta tehnologie la toate meciurile din preliminariile pentru Campionatul Mondial in 2016.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Mai 2015, 11:20
Data actualizarii: Sambata 09 Mai 2015, 11:42

FIFA nu vrea sa mai lase loc de interpretari si va introduce tehnologia pentru linia portii, ori Hawk-Eye, asa cum mai este denumita, la toate meciurile din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

Folosita la turneul final din Brazilia, tehnologia video va ajunge astfel si in Romania. Primele meciuri contand pentru preliminariile Mondialului din Rusia vor incepe anul viitor, in 2016. 

Pana atunci, National Arena va trebui sa fie dotata cu toata aparatura necesara functionarii tehnologiei pentru linia portii.

Din cauza costurilor ridicate, circa 180 de mii de euro pentru un singur echipament, FIFA nu a numit inca obligatorie tehnologia, insa decizia ar putea fi schimbata.

De asemenea, FIFA mai discuta si introducerea unor time out-uri de hidratare, care ar putea fi insa cerute de fiecare echipa si nu stabilite de arbitru, asa cum se intampla pana acum. 

Modifică setările cookies