Fotbal extern

VIDEO Surpriza Villarreal a explicat cum s-a născut porecla ”Submarinul Galben”! Anii '60, liga a patra și casetofonul cu baterii

Clubul spaniol a eliminat-o în sferturile Ligii Campionilor pe Bayern Munchen după 1-0 acasă și 1-1 în deplasare și va juca în semifinale cu FC Liverpool.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 14:25
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 14:45

Villarreal CF este marea surpriză din semifinalele Ligii Campionilor, chiar dacă gruparea spaniolă este deținătoarea en-titre a Europa League și mai are o semifinală în cea mai importantă competiție inter-cluburi de pe continent, în sezonul 2005-2006.

”Submarinul Galben” a eliminat-o pe Bayern Munchen, 1-0 acasă și 1-1 în deplasare, și va juca împotriva lui FC Liverpool în penultimul act al competiției.

Denumirea de ”Submarinul Galben” atribuită echipei are o istorie destul de veche, explicată chiar pe site-ul oficial al clubului.

Totul a pornit de la melodia celebră a celor de la Beatles

”Această poreclă s-a născut după ce Beatles și-a lansat celebrul cântec cu acest nume în 1966. În sezonul 1967-1968 (n.r. - de fapt este vorba despre sezonul 1966-1967) clubul lupta pentru promovarea în Tercera Division (n.r. - pe atunci, liga a treia), lucru care s-a și întâmplat în acea campanie.

Un grup de suporteri tineri au început să cânte această melodie în timpul meciurilor, acompaniați de un casetofon cu baterii. Și cântau cu propriile versuri: <<Amarillo el Submarino es / amarillo es / amarillo es>> (n.r. - Submarinul este galben / Este galben / Este galben).

Odată cu trecerea anilor, tricourile lui Villarreal s-au schimbat și au devenit galbene, în timp ce șorturile erau albastre. Abia în <<Epoca de Aur>> a clubului, când echipa era deja în elita națională și internațională a fotbalului, în sezonul 2004-2005, clubul a decis ca întreg echipamentul să fie galben, inclusiv șosetele, pentru a onora porecla”, a comunicat gruparea spaniolă pe site-ul oficial.

Modifică setările cookies