Fotbal extern

Superatacantul plecat din Liga I e bun și când nu joacă! I-au prelungit contractul deși nu mai evoluase de opt luni

A fost în pericol să-și încheie cariera din cauza unei accidentări grave, dar astăzi a revenit pe gazon și a înscris golul victoriei după doar un minut.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 15:54
Data actualizarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 16:01

Până astăzi, Junior Moraes (34 de ani), atacantul brazilian lansat acum un deceniu de Gloria Bistrița, naturalizat de Ucraina și legitimat în prezent la Șahtior Donețk după ce evoluase și la Dinamo Kiev, nu mai jucase vreun meci din luna aprilie.

Vârful cu 10 selecții la naționala Ucrainei a avut o accidentare serioasă, după cum a explicat Serhiy Palkin, directorul general al clubului Șahtior.

”Am fost îngrijorați că Junior nu va mai putea juca vreodată fotbal”

”Am fost îngrijorați că Junior nu va mai putea juca vreodată fotbal. Dar rezultatele au fost încurajatoare și la antrenamentele din ultimele zile el a arătat un nivel bun, ceea ce ne-a dat speranțe că va reveni la forma dinainte. De fapt, aceste ultime zile au fost motivul pentru care am decis să-i prelungim contractul cu șase luni. 

De ce șase luni? Pentru că, după astfel de accidentări, este greu să revii, dar credem în Junior, mai ales că el a făcut multe pentru noi”, a declarat oficialul grupării din Donețk.

Junior Moraes, de două ori golgheter al campionatului Ucrainei

La Șahtior, Junior Moraes a câștigat de două ori titlurile de campion și de golgheter al Ucrainei, în sezoanele 2018-2019 și 2019-2020. După prelungirea contractului, atacantul a răsplătit imediat încrederea clubului. 

A revenit astăzi pe gazon după opt luni, fiind introdus în ultimul sfert de oră în meciul de campionat cu FC Oleksandriya, la scorul de 1-1. După doar un minut, a înscris golul victoriei!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies